5. října 2017 • 20:56

Krmenčíka řeší disciplinárka. Určitě bude jednat v zájmu fotbalu, říká Vrba

Autor: jon, šq, mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Veřejně slíbil, že už nebude padat. Michael Krmenčík chce napravit svou pověst simulujícího hráče, jenže svůj nešvar zatím zcela neodboural. V zářijovém utkání se Zlínem plzeňský kanonýr přihrál pád před vápnem soupeře. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace se nakonec rozhodla touto situací zabývat. V krajním případě hrozí, že Krmenčík přijde i o šlágr na Spartě.



Čtvrteční komuniké Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace obsahovalo soupis poměrně tvrdých trestů. (více čtěte ZDE »). Mezi hráči, kterými se bude zabývat, je i jméno nejlepšího plzeňského střelce.

Michael Krmenčík v utkání se Zlínem, které 18. září  vyhrála Plzeň 2:1 přihrál pád před soupeřovým pokutovým územím. Sudí odpískal faul a nechal domácí zahrávat nebezpečnou standardní situaci.

Od nové sezony má disciplinární komise nástroj, jak filmující hráče dodatečně potrestat. Fotbalistům hrozí zákaz činnosti až na dvě utkání, případně pokuta do výše 200 tisíc korun.

Nové pravidlo poprvé přichází do praxe. Komise se bude zabývat pády útočníka Boleslavi Jana Chramosty (v domácím utkání s Plzní) a plzeňského střelce Michaela Krmenčíka za simulaci proti Zlínu.

Plzeň - Zlín: Krmenčík skočil přes Bača, Plzeň získala nebezpečnou standardku
Video se připravuje ...

"Disciplinární komise obdržela v poslední době několik podnětů na možné případy simulování. Tyto případy nechala odborně posoudit nově vzniklou Sportovní radu a v těchto konkrétních případech se rozhodla zahájit disciplinární řízení," uvedl předseda komise Richard Baček.

Původně měla komise rozhodnout o případném trestu na svém dalším zasedání 19. října v Olomouci. Nakonec ale svůj plán přehodnotila a sejde se už příští týden, tedy 12. října.

V případě Michaela Krmenčíka to znamená, že by komise mohla zatrhnout útočníkův start v nedělním šlágru na Spartě. „Nechám to na disciplinární komisi, určitě bude jednat v zájmu fotbalu. Jsem rád, že to otevřeli před Spartou,“ poznamenal trenér Viktorie Pavel Vrba .

Krmenčíkovi ale k zákazu startu proti ligovému rivalovi spíš nedojde. „Simulování budeme trestat i s ohledem na to, zda došlo k ovlivnění výsledku. Což v Krmenčíkově případě nedošlo,“ vysvětlil Baček.

Případ Krmenčík a jeho pády. Podívejte se, kdy v lize simuloval
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

S tímhle je (prý) konec! Plzeňský Krmenčík hodlá přestat s filmováním pádů
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: Krmenčík drží slovo, Rosický se (ne)slaví, Slavia rozzářila Buchtu
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Limberský odcentroval šajtlí a Krmenčík se trefil – Plzeň vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud