29. prosince 2017 • 19:05

Deli myslí na přestup ze Slavie. Dveře jsou otevřené, říká. Málem patřil Lille

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Platí za nejlepšího stopera v české lize. Jenže na jaře to už u Simona Deliho nemusí platit. Obránce Slavie je připravený na nové angažmá. „Dveře jsou otevřené k odchodu. Moji agenti o tom vědí,“ řekl hráč z Pobřeží slonoviny pro web francouzského fotbalového magazínu Onze Mondial. Zároveň prozradil, že v létě měl blízko k přestupu do Lille.



Zatímco během působení ve Spartě se mu nevedlo, po příchodu do Edenu vyletěla jeho hvězda vysoko. Deli přiznal, že je ve Slavii šťastný, přesto by chtěl zkusit štěstí jinde. V létě nakonec zůstal a prodloužil smlouvu do roku 2020.

„Během posledního přestupového období jsem měl hodně nabídek. Co se týče peněz, byly si podobné, nakonec jsem se rozhodl zůstat kvůli evropským pohárům. Tohle dobrodružství se už uzavřelo,“ shrnul Deli.

Nejvíc žhavý byl zájem Lille. Aktuálně osmnáctý tým francouzské ligy se v létě ozval na poslední chvíli. „Kluby se pak nedohodly na odstupném. Obrátilo se to všechno v poslední minutě. Kdybychom se o tom začali bavit dřív, třeba to vyšlo,“ popsal Deli.

Naopak do ztracena vyzněl zájem Marseille. „Ani jsem nemluvil s jejich vedením, párkrát mě sledovali, kontaktovali mého agenta. Nejdřív ale chtěli podepsat velká jména než méně známé hráče. Jenže pořád vyčkávali, točilo se to v kruhu a já už se tím nechtěl zabývat. Takže jsme to odložili.“

Deliho výkony nicméně pozorně monitorují skauti klubů z bundesligy, italské či portugalské ligy. „To je pro mě dobré. Čím víc klubů vás sleduje a zmiňuje se vaše jméno, tím jste známější,“ pochvaloval si.

K odchodu může přispět i to, že ve smlouvě má nově výstupní klauzuli. „Klub, který ji zaplatí, mě získá bez problému,“ prozradil Deli.

Ať žije Slavie! Deli v češtině vedl děkovačku ve Žlutých lázních
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud