30. prosince 2017 • 04:59

Zájem Sparty o Mišiče brzdí cena, na Balkáně loví také hvězdu z Gabonu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožila podzim hrůzy, který by z paměti nejraději vytěsnila. Sparta selhala prakticky na všech frontách, o to důležitější pro ni je, aby úspěšně zvládla zimní přestupové období. I proto je s koncem roku v letenských kancelářích pořádně čilo. Podle informací Sportu největší tuzemský klub touží získat chorvatského záložníka Josipa Mišiče, ve hře je i příchod Guélora Kangy. Ve Spartě by naopak mohli mimo jiné skončit polaři Martin Frýdek a Lukáš Mareček.



Zimní orientaci Sparty na přestupovém trhu exaktně popsal v rozhovoru pro klubovou televizi Daniel Křetínský. „Budou to opět příchody ze zahraničí, klíčovým postem je střed zálohy,“ prohlásil majitel klubu.

Přesně v duchu jeho slov Pražané v těchto dnech konají. Podle informací Sportu má Sparta eminentní zájem o třiadvacetiletého záložníka Rijeky Josipa Mišiče. Generální ředitel Letenských Adam Kotalík byl tento týden přímo v Chorvatsku, aby o transferu jednal.

Zatímco s hráčem se Sparta na podmínkách dohodla hladce, potíž nastala při rozpravě o přestupové částce. „Rijeka za Mišiče požaduje až pět milionů eur (asi 130 milionů korun). To je pro Spartu příliš, byla by ochotná zaplatit maximálně částku kolem tří milionů eur (78 milionů korun),“ říká zdroj detailně obeznámený s děním v klubu.

Mišič je klasickým středním záložníkem, může naskočit na pozici šest i osm. V této sezoně odehrál za Rijeku třicet zápasů, ve kterých vstřelil tři branky. Ačkoli jednání ještě nejsou definitivně uzavřena, může se stát, že ke zdárnému konci nedospějí.

Ve hře jsou i další jména

Sparta však má na seznamu potenciálních posil další tři nebo čtyři jména. Znovu se jedná o hráče z Balkánu, právě chorvatský trh je pro Pražany mimořádně zajímavý.

Na Letné se často skloňuje i jméno Guélora Kangy, jenž nastupuje za Crvenu Zvezdu Bělehrad. Gabonský reprezentant je typickým podhrotovým hráčem, desítkou. V létě měl velký podíl na tom, že Sparta se srbským celkem vypadla v kvalifikaci o Evropskou ligu.

„Crvena Zvezda ovšem bude hrát na jaře play off Evropské ligy, navíc není v pozici, kdy by nutně potřebovala za účelem výdělku hráče prodávat,“ konstatuje zdroj Sportu. Může se tak stát, že Pražané nakonec nezískají ani jednoho ze zmíněných fotbalistů.

Souběžně s nákupy v klubu řeší i zásadní zúžení kádru. To byl další jasný cíl pro zimu. „Je jednoznačné, že musíme redukovat kádr. Tak zní hlavní přání trenéra, o kterém víme,“ ubezpečil Daniel Křetínský.

TOP 5 gólů Sparty: Šuralův přímák, Kadlec se nebál srážky a Rosického pohádka
Video se připravuje ...

V ohrožení jsou Janko, Biabiany i Mandjeck

Podle informací Sportu se intenzivně řeší ochod zahraničního tria Marc Janko, Jonathan Biabiany a Georges Mandjeck. Ani jedna z letních posil by v klubu ve druhé polovině sezony působit neměla.

Pokud se navíc Spartě povede doplnit střed pole o dva až tři hráče, dostanou svolení k hledání nového angažmá i Češi Martin Frýdek a Lukáš Mareček . Jejich budoucnost v klubu je podmíněna právě potenciálními zimními nákupy.

V kuloárech se pak hovoří o tom, že by na hostování v rámci ligy mohli zamířit mladíci Lukáš Juliš a Zinedin Mustedanagič. Ten na podzim působil v Dukle, po skončení první poloviny sezony se ovšem na Letnou vrátil.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O DĚNÍ VE SPARTĚ, ALE I MOŽNÝCH ZMĚNÁCH VE SLAVII NAJDETE V SOBOTNÍ VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana sobotního vydání deníku SportFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Jak vypadal poslední zápas Tomáše Rosického? Jasná výhra, kapitánská páska
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud