31. ledna 2018 • 15:36

Kanga přiletěl do Prahy. Ristič už má ve Spartě za sebou prohlídku

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta je blízko druhé zimní zahraniční posile, už ve středu do Prahy přiletěl Guélor Kanga, na jehož přestupu je pátý tým HET ligy s Crvenou Zvezdou Bělehrad už od minulého týdne domluven. A včera významně pokročil i v dohodě s gabonským záložníkem, kterého zastupuje francouzský agent Louis Denolle.



„Sparta věří, že při osobním jednání s hráčem vše dovede do zdárného konce,“ řekl deníku Sport dobře informovaný zdroj. Letenský klub zaplatí za sedmadvacetiletého Afričana milion eur, tedy 25,5 milionu korun, a jeho základní roční plat bude 400 tisíc eur (10,2 milionu korun).

Sparta byla s Crvenou Zvezdou dohodnutá už před několika dny. Přestup ale brzdila domluva se středopolařovým agentem. "Zájem máme, to není žádné tajemství. Situace je taková, že jsme domluveni, za jakých podmínek ho uvolní do Sparty. Ale nedaří se najít dohodu s manažerem hráče. Nejsem schopen odhadnout, jestli to dotáhneme do úspěšného konce," prohlásil generální ředitel klubu Adam Kotalík po výhře 3:0 nad Vltavínem.

Posila Sparty záložník Guélor Kanga dorazila do Prahy
Video se připravuje ...

Další posilou, jejíž příchod je na spadnutí, je Florin Nita. Třicetiletý brankář rumunského FCSB je sparťanskou volbou číslo 1 jakožto náhrada za Martina Dúbravku, který se odpojil od týmu a zamířil do Anglie jednat o hostování v Newcastlu. Rumunský novinář Emanuel Rosu informoval na Twitteru, že Nita měl dnes odletět do Prahy, kde by měl potvrdit přestup za 1,3 milionu eur (33 milionů korun), dalších 800 tisíc eur (20 milionů korun) by na účet FCSB putovalo za Nitův transfer v případě postupu Sparty do Ligy mistrů.

Kromě Kangy a Nity pracuje Sparta usilovně i na příchodu dvaadvacetiletého srbského univerzála Mihaila Rističe z Krasnodaru. Bývalý hráč Crvene Zvezdy Bělehrad byl v jejím hledáčku už v létě, ale tehdy dal přednost nabídce ruského klubu, který za něj zaplatil dva miliony eur (50 milionů korun).

Ristič by měl na Letné působit v rámci ročního hostování zdarma, Krasnodaru stačí, že Sparta převezme jeho plat. Srbský fotbalista může nastupovat ve středu pole i na levém kraji obrany či na křídle, takže představuje přímou konkurenci především pro podobně využitelného Martina Frýdka.

Oba fotbalisté Mihailo Ristič a Guélor Kanga jsou od středy v Praze a jedná se o jejich angažmá v letenském klubu. Srbský obránce či záložník Ristič má za sebou již zdravotní prohlídku i testy v Laboratoři sportovní motoriky na FTVS UK.

Univerzál Mihailo Ristič je další posilou, kterou má vyhlédnutou SpartaFoto Profimedia.cz

Stramaccioni: Stanciua jsme chtěli už v letě, pomůže nám s kreativitou
Video se připravuje ...

Ščasný: Stanciu mě lidsky překvapil svou skromností
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud