Richard Šíma
12. března 2018 • 18:35

Páník: Návrat do Baníku? Nastartoval mě rozhovor s majitelem Brabcem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez práce byl sotva čtrnáct dnů. Když po odvolání ve Zlíně přišla nabídka z Baníku, čekal prý Bohumil Páník, co to s ním udělá a zda dostane chuť pustit se bez větší pauzy do nového angažmá. Chuť prý dostal. A nyní je novým ostravským trenérem. Vedení klubu se s ním dohodlo na víceleté spolupráci poté, kdy Radim Kučera po porážce 0:2 v Jablonci odstoupil.



„Vzhledem k situaci v tabulce, výsledkům a hře týmu muselo dojít ke změně. Vedení klubu se po konci utkání sešlo, aby řešilo osud Radima Kučery, který ale bezprostředně po závěru zápasu své místo sám nabídl,“ uvedl pro klubový web Michal Bělák, výkonný ředitel Baníku.

„Pan Páník je velmi zkušený trenér, dlouhou dobu vedl Zlín a zažil s ním historický úspěch. Všichni věříme, že jsme zvolili trenéra, který pro Baník zachrání nejvyšší soutěž a tým pozvedne již ve středečním pohárovém utkání. Na jeho jménu panovala v klubu všeobecná shoda,“ dodal Bělák.

Páník dle svých slov nad nabídkou Baníku příliš dlouho neváhal. „Po rozhovoru s majitelem klubu panem Brabcem, kdy jsem pochopil, jak je tomu klubu oddaný a jak to s ním myslí, jsem dostal velkou chuť znovu se pustit do práce. Ten rozhovor mě nastartoval a já teď chci udělat vše, aby ten impulz do mužstva co nejrychleji přišel,“ řekl nový kouč Baníku, pro něhož to bude třetí angažmá v ostravském klubu. První v roli hlavního trenéra A-týmu.

Jedenašedesátiletý trenér věří, že Baník ještě má šanci se v lize zachránit. Navzdory tomu, že je momentálně poslední a na čtrnáctou příčku ztrácí sedm bodů.

„Záchrana je reálná je vždycky, dokud to vychází bodově. Kdo by řekl, že Jihlava porazí Slavii?“ řekl kouč. „Dnes ty rozdíly mezi týmy v lize nejsou velké. Záleží na mentální pohodě toho mužstva. A samozřejmě na dalších okolnostech, jako třeba jestli hrají poháry, nebo ne. Já věřím, že v silách tohoto mužstva je udělat nějakou bodovou šňůru a ještě se o to poprat,“ dodal nově jmenovaný trenér Baníku.

Jak časově ohraničený kontrakt Baník s Páníkem podepsal, žádná ze stran neuvedla.

Vojtěch Kubista a Robert Hrubý v zápas mezi Jabloncem a Baníkem Ostrava
Vojtěch Kubista a Robert Hrubý v zápas mezi Jabloncem a Baníkem Ostrava

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Ostrava 2:0. Domácí se dotáhli bod za Spartu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud