5. května 2018 • 09:50

Petržela: Hráči se ze Sparty víte co... S úspěchem jsem nepočítal

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První půlhodinu to vypadalo, že to bude pořádný průšvih. Sparta zamkla Zlín na jeho vlastní polovině a mačkala ho jako citron. Pro Fastav bylo jediným štěstím, že z jasné převahy dokázali Pražané vstřelit pouze jediný gól a ostatní šance pálili. A tak si z Letné místo debaklu odvezl „jen“ prohru 1:2. „Někteří hráči tu hráli poprvé a ze Sparty se víte co... Nechci být sprostý,“ komentoval utkání zlínský trenér Vlastimil Petržela.



Jako kdyby už dopředu věděl, co přijde a byl na to připravený. Po utkání na Spartě, které domácí ovládli 2:1, byl zlínský kouč Vlastimil Petržela ve skleslé náladě, nikoliv však rozčílený.

„Sparta vyhrála naprosto zaslouženě. V prvním poločase jsme byli hodně ustrašení. Hlavně hráči, kteří nehrávají pravidelně. Vůbec se nevyrovnali s tlakem. Byli jsme zralí na víc gólů,“ začal své hodnocení.

A vzápětí přiznal, ani on sám nevěřil, že by jeho svěřenci mohli v Praze urvat nějaké body důležité pro záchranu v lize.

„Já s tím zápasem vůbec nepočítal. Vždyť nemohli hrát Vukadinovič a Holzer, naši nejlepší hráči. A k tomu zranění dalších klíčových postav," vyřkl odevzdaně.

„Většina hráčů tu hrála poprvé v životě, takže z toho byli, víte co… Ten náš jeden mladý černoch přihrával furt dozadu, dozadu a dozadu. Dopředu se bál! Ale ani já jsem nečekal, že budou takhle bázliví. Na druhou stranu když tihle kluci dokážou na Spartě prohrát jen 1:2, tak to není zas tak špatné,“ vykládal trenér Fastavu.

Co je však špatné, je postavení Zlína v tabulce. Od pásma sestupu jej dělí pouhé čtyři body a před sebou má náročný los. Bodovat musí buďto se silnou Olomoucí či Libercem, anebo vykrást v moravském derby Slovácko. O záchraně však Petržela nepochybuje.

„Musíme se zachránit a my to dokážeme. Je to úplně jedno koho, jedno mužstvo prostě musíme porazit, anebo udělat dva body,“ dodal.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Zlín 2:1. Domácí uhlídali výhru, pálil Lafata
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud