Jan Vacek
Premium
15. května 2018 • 05:00

Talent z Bayernu chce zaujmout Spartu: Ribéry byl jako můj brácha

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Narodil se v Mnichově, tělem mu ale proudí chorvatská krev. Prošel kompletně celou mládežnickou akademií slavného Bayernu, nyní se pokusí zaujmout ve Spartě. Talentovaný útočník Mario Crnički přichází na Letnou na týdenní zkoušku, už dnes se zapojí do tréninkového procesu. „Bayern mi dal strašně moc, ale tahle etapa skončila. Doufám, že se ve Spartě prosadím,“ konstatuje odhodlaně pro deník Sport. Mluví i o zážitcích se zkušeným záložníkem Franckem Ribérym i trénincích pod velikány jako jsou Carlo Ancelotti a Pep Guardiola.



Má týden na to, aby přesvědčil sparťanské vedení, že stojí za to do něj investovat. Chorvatský útočník Mario Crnički na konci minulého týdne zamával Bayernu Mnichov a vydal se na pražskou misi. „Když se objevila možnost otestovat tohoto hráče, okamžitě jsem Spartu informoval. V klubu na základě zjištěných informací řekli, že ho vyzkouší,“ odkrývá hráčův agent Orhan Dumanjič ze společnosti Orhan Sport Management pozadí přesunu.

Dvacetiletý talent se dnes zapojí do tréninkového procesu. Začne s juniorkou, od zítřka se pak bude připravovat s áčkem. Ve čtvrtek by měl naskočit do utkání juniorské ligy proti Zlínu. „Mario přesun do Sparty rozhodně nebere jako krok zpět. Naopak, má velkou motivaci se ukázat a říct si o trvalé angažmá,“ konstatuje Dumanjič.

Crnički se narodil v Mnichově chorvatským rodičům, jeho otec minulosti nastupoval za záložní tým Bayernu i konkurenční celek Mnichov 1860. Hned tak bylo jasné, čemu se malý Mario bude věnovat. Fotbal byl jasnou volbou. V sedmi letech proto nakráčel do akademie slavného Bayernu. „Strávil jsem tam dohromady třináct let, prošel všemi věkovými kategoriemi. Pokud jde o mládež, je to jeden z nejlepších klubů na světě. Naučil jsem se toho strašně moc,“ vzpomíná Crnički.

Vždycky měl čich na góly. Střílel jich spoustu, jak ale stoupal pomyslnou pyramidou mnichovské akademie, narážel na stále větší konkurenci.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud