Jonáš Bartoš
27. května 2018 • 21:26

Baroš bude pokračovat! Nedovedu si představit jen sedět doma, prohlásil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezprostředně po záchraně Baníku díky sobotní výhře nad Zbrojovkou Brno (2:0) mluvil ještě opatrně. O den později už ale Milan Baroš naznačil, že ještě nehodlá vyzout profesionální kopačky. „24 hodin zpátky skončila liga a mně už to teď chybí,“ prohlásil ostravský útočník při galavečeru Ligové fotbalové asociace, kde se stal osobností ligy.



Většina souputníků, se kterými Baroš prožil největší úspěchy, fotbalovou kariéru pomalu balí. Jenže srdcaře Baníku Ostrava to stále táhne na hřiště. „V sobotu jsem říkal, že jsem měl dvě varianty. Kdybychom spadli, tak pokračuji určitě, nemohl bych odejít s tím, že bych spadl. To by nebylo fér vůči klubu,“ prohlásil 36letý forvard.

Baník se ale díky zlepšenému jaru v lize udržel. A Baroše stále víc láká ještě zkusit další sezonu a pokračovat v mužstvu, které má potenciál zaútočit na mnohem lepší příčky. „Tím, že jsme se zachránili, jsem nad tím přemýšlel. Pořád mě to baví, 24 hodin zpátky skončila liga a mně už to teď chybí. Myslím, že pokračovat budu, jestli to nějakým způsobem půjde,“ prozradila osobnost ligy.

Baroš o Baníku, Liverpoolu i budoucnosti. Trenérem určitě nebudu, smál se
Video se připravuje ...

V říjnu sice oslaví už 37. narozeniny, do fotbalu ale chuť neztrácí. Navíc pořád týmu má co dát. Za sezonu nastřílel devět gólů, svůj Baník s kapitánskou páskou na ruce táhl v těžkých duelech. Zvládl 25 zápasů, vyhýbaly se mu zdravotní problémy. „Moje tělo de facto vydrželo, až na poslední dva zápasy, ale to nebylo nic vážného. Nedovedu si představit, že bych jen seděl doma. Ty emoce na hřišti, nebo to naplnění, které fotbal dává, bych těžko nahrazoval v soukromém životě,“ vysvětlil, co ho ještě nejvíc láká na profesionálním ligovém kolotoči.

Baroš tak s největší pravděpodobností naskočí v Baníku do letní přípravy a zkusí se nachystat ještě na další sezonu. „Pokud to jen trošku jde a pokud klubu, za který hraju, můžu ještě něco dát, tak to zkusím. Třeba zjistím v září, že na to nemám. Ale dokud to ještě jde, je těžké končit,“ dodal druhý nejlepší střelec české reprezentace.

Pokud se rozhodne bohatou kariéru uzavřít, ještě neví, co bude jeho další profesí. „Trenérem nebudu. Nenaplňuje mě to,“ vyloučil jednu z možností. „Sám nevím, co budu dělat. Nemám ani náhradní plán, jestli se budu dál držet fotbalu. S paní jsme se dohodli, že jakmile skončím, dám si půl roku, možná rok pauzu, něco procestujeme. Ale třeba hned za měsíc zjistím, že mi to bude chybět. A třeba ne a budu jako Patrik Berger. Těžko říct,“ uzavřela jedna z největších postav českého fotbalu.

Baník přežil klinickou smrt. Jak se Baroš a spol. drápali ze dna k záchraně?
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Baník Ostrava - Brno 2:0. Domácí výhrou potvrdili záchranu
Video se připravuje ...

Milan Baroš se cenou pro osobnost ligy
Milan Baroš se cenou pro osobnost ligy

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud