Jakub Dvořák
30. června 2018 • 13:20

Sparta vzala do Rakouska i zraněného Wiesnera, Nestor a Holzer chybí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez překvapení. Na herní soustředění do rakouského Bad Leonfeldenu odcestovala fotbalová Sparta s očekávaným kádrem. Druhou letní selekcí neprošli tři navrátilci z hostování (Néstor Albiach, Daniel Holzer, Youssouf Dao) + náhradní brankář Vojtěch Vorel. Chybí také Ondřej Zahustel, jenž podstoupí operaci stehna a bude Letenským chybět několik měsíců. Překvapením je zařazení jeho alternace Tomáše Wiesnera, který si na začátku přípravy zlomil čelist.



S 27 hráči na palubě odcestoval sparťanský autobus v sobotu ráno do 218 kilometrů vzdáleného resortu Bad Leonfelden nedaleko českých hranic s Rakouskem, kde svěřenci Pavla Hapala rozbijí na deset dní svůj tábor.

Z původní početné skupiny 35 hráčů jich osm odpadlo. Nejvíce citelnou ztrátou pro Pražany je absence Ondřeje Zahustela, který si v přípravě obnovil zranění stehenního svalu ze závěru minulé sezony a v pondělí se musí podrobit operačnímu zákroku. Jeho návrat na fotbalové trávníky bude trvat několik měsíců.

Místo v nabitém kádru nenašel Pavel Hapal pro tři navrátilce z hostování (Néstor Albiach, Daniel Holzer a Youssouf Dao) a náhradního brankáře Vojtěcha Vorla. Zatímco budoucnost prvních třech se zatím řeší, mládežnický reprezentační gólman by měl následující sezonu strávit na hostování. S týmem už není ani Rio Mavuba, který si hledá nové angažmá a Sparta mu dovolila, aby první týdny přípravy strávil s A – týmem.

Zranění do Rakouska nepustilo dalšího navrátilce z hostování Filipa Havelku a v léčbě po operaci kolene pokračuje 18letý útočník Václav Drchal, který se ke kádru připojí až v průběhu podzimu.

Naopak radost může mít trenér Hapal z uzdravení dvojice Václav Kadlec a Lukáš Štetina. Oba si totiž do přípravy přinesli drobné šrámy z minulého ročníku a nestihli úvodní tři zápasy s Trenčínem a Ružomberokem.

Momentálně mají Letenští na soupisce 24 hráčů do pole a tři brankáře, ale mužstvo čekají další škrty. Sportovní ředitel Zdeněk Ščasný už na začátku přípravy prohlásil, že do nové sezony půjde Sparta s maximálně 25 hráči na soupisce. Vzhledem k tomu, že klub intenzivně jedná o příchodu Lukáše Masopusta z Jablonce na post pravého obránce a slovenského středopolaře Matúše Bera z tureckého Trabzonsporu, tak minimálně tři čtyři hráči kádr ještě opustí.

Soupiska Sparty pro rakouské soustředění:

Brankáři: David Bičík, Milan Heča, Florin Nita

Obránci: Semih Kaya, Costa, Lukáš Štetina, Eldar Čivič, Uroš Radakovič, Juraj Chvátal, Tomáš Wiesner

Záložníci: Mihailo Ristič, Martin Frýdek, Tal Ben Chaim, Srdjan Plavšič, Michal Sáček, Jiří Kulhánek, Bogdan Vatajelu, Zinedin Mustedanagič, Nicolae Stanciu, Guélor Kanga, Lukáš Vácha, Vukadin Vukadinovič, Georges Mandjeck, 

Útočníci: Václav Kadlec, Josef Šural, Benjamin Tetteh, Matěj Pulkrab

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud