Jan Podroužek
4. srpna 2018 • 13:43

Boj o Matouška se stupňuje. Po Slavii a Plzni ho chtějí i v Itálii

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna noha do Viktorie Plzeň, druhá do Slavie, a našla by se hromada zájemců i na ruce a hlavu. Jan Matoušek je fakt na roztrhání. Jak to dopadne? Šéf Příbrami Jaroslav Starka je v nejvíc v kontaktu se Západočechy a se „sešívanými“. S Adolfem Šádkem ho pojí dlouholetý blízký vztah, Jaroslav Tvrdík prý zase mává mimořádnou nabídkou



Už i v zahraničí vědí, jaký talent se vyskytuje na českých trávnících. A zkouší to. Podle informací Sportu konkrétně dánský Midtjylland, a upejpavý dotaz vznesla i Sampdoria Janov.

Sportovní úsek italského klubu se měl na Jana Matouška nesměle informovat, chtěl ho přidat na seznam vedle patnáctiletého Adama Oberta ze Zbrojovky Brno, víc ale zatím svůj zájem nerozvinul. Měl se ozvat i jiný italský celek, nováček Serie A Frosinone.

A zástup doplňují i další zahraniční agenti s vazbami na nizozemské a belgické kluby, kterým by mladého útočníka mohli dohodit. Co se týče dánského Midtjyllandu, podle zákulisních zpráv rozjel jednání, dokonce by mu nevadilo vrhnout se do finančních dostihů. Jenže všechny zahraniční kluby tady budou nejspíš hrát vedlejší role.

Má se zkrátka rozhodovat mezi dvěma nejlepšími značkami v Česku.

Slavia je ohledně financí nejsilnějším hráčem ve frontě. Čínští majitelé už se prý ztotožnili s velkým výdajem za český talent, peníze tedy na Matouška do Prahy pošlou, pokud si Jaroslav Tvrdík se Starkou plácne. A má to podle zákulisních informací být nabídka, jaká se neodmítá.

Tím spíš jí těžko pohrdne Jaroslav Starka, šéf příbramského klubu, jehož sezonní rozpočet se odhaduje na necelých čtyřicet milionů korun. Říká se, že tenhle přestup by mu starosti s naplňováním finančního plánu pomohl vyřešit.

Ovšem k dohodě mezi kluby zatím nedošlo, stejně jako v případě Viktorie Plzeň. Ačkoliv už se Adolfu Šádkovi, generálnímu manažerovi Západočechů, podařilo sjednotit se Starkou na podmínkách Matouškova přesunu do Štruncových sadů, mávání čínských milionů hraje v celém případu tak velkou roli, že skvělé vztahy mezi Šádkem a Starkou mohou v tomhle konkrétním jednání jít trochu stranou. Nejprve se říkalo, že se má celá sága rozseknout někdy příští středu, teď se zdá, že k tomu dojde nejspíš ještě o něco dřív.

Příbram - Bohemians: Matoušek využil protiútoku, po krásné přihrávce od Slepičky otevřel skóre
Video se připravuje ...

Příbram - Bohemians: Příbramský talent znovu v akci! Matoušek prošel rozhozenou obranou a domácí vedli už 3:0!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud