Jakub Dvořák
20. srpna 2018 • 09:56

MMA, prales a gól Spartě. Bod byl pro Slepičku málo. Je to jako prohra, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před dvěma lety rozdával rány v kleci. S fotbalem tehdy Miroslav Slepička skončil a začal se naplno věnovat MMA. V neděli však po svém comebacku zasadil nepříjemný direkt Spartě. Byl to právě příbramský veterán, kdo poslal Středočechy na Letné do vedení již v šesté minutě. Po remíze 2:2 však mluvil o zklamání. „Tuhle Spartu můžeme porazit, o tom jsem přesvědčený. Je to pro mě jako prohra,“ prohlásil 36letý matador.



Byla to ukázková akce z příbramské dílny. Miroslav Slepička , druhý nejstarší hráč v týmu Josefa Csaplára, i přes svůj věk nakopl motorku a nabral směr vpřed. Měl co dělat, aby stíhal tempo Jana Matouška, ale nakonec si na jeho přihrávku vzorně naběhl a střelou z první nedal sparťanskému brankáři Florinu Nitovi šanci.

Příbram vedla na Spartě 1:0 po trefě fotbalisty, který na Letné před sedmi lety působil. „Měl jsem strašnou motivaci tady nastoupit, protože zahrát si tady v první lize, to je v českém fotbale to nejkrásnější, co může hráč zažít. Pro mě je to velká čest," uvedl bývalý střelec Letenských.

Přitom ještě před dvěma lety se dal na zcela jinou sportovní disciplínu. S fotbalem původně skončil a začal se věnovat MMA. A to tak intenzivně, že na podzim 2016 dokonce vyhrál v kleci za pouhých 84 vteřin technickým K.O. (Více o zápase čtěte ZDE>>>)

Následně se rozhodl vrátit k fotbalu, zahrál si středočeskou I. A třídu, třetí ligu a letos v zimě se opět vrátil do Příbrami, kam si jej vzal trenér Csaplár, jenž Slepičku velmi dobře zná.

SESTŘIH: Sparta - Příbram 2:2. Hosté v deseti v bláznivém dramatu umlčeli Letnou
Video se připravuje ...

A fotbalový comeback zatím bývalému útočníkovi Liberce, Dinama Záhřeb či indického celku Goa vychází na jedničku. Během jara postoupil s Příbramí zpátky do první ligy a v ní má na kontě už tři přesné zásahy.

„Je pravda, že jsem o tom trošku snil, takže teď žiju svůj sen a jsem strašně rád," uvedl dvojnásobný český reprezentant po remíze 2:2.

Ačkoliv příbramští fotbalisté bod na Letné v kabině slavili jako vítězství, jeden z nejzkušenějších v kádru tak nadšený nebyl.

„Jsem strašně rád, že jsem dal gól, ale bohužel jsme to nezvládli," soukal ze sebe po utkání. „No i když nezvládli... Bod je v deseti pro nás úspěch. Ale osobně si myslím, že kdybychom hráli v jedenácti naši hru, tak tady vyhrajeme. Tuhle Spartu můžeme porazit, o tom jsem přesvědčený. Tohle je pro mě prohra," dodal.

Miroslav Slepička otevřel skóre už v 6. minutě
Miroslav Slepička otevřel skóre už v 6. minutě

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud