Jakub Konečný
2. listopadu 2018 • 09:50

Náhrada za Krmenčíka? Jedničkou je Komličenko, ve hře objev ze Slovenska

Autor: Jakub Konečný, Jakub Konečný
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První šok je pryč, nastal čas řešit, co dál. Plzeň včera oficiálně potvrdila vážné zranění Michaela Krmenčíka, kvůli kterému reprezentační útočník zřejmě vynechá celý zbytek sezony. Proces hledání adekvátní náhrady bude mít dvě fáze. Do konce podzimu si obhájce titulu bude muset vystačit z vlastních zdrojů, v zimním přestupovém termínu pak zřejmě do Štruncových sadů dorazí nová posila. Variantou číslo jedna je zatím Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi, ve hře jsou i jiní zajímaví hráči.



Středeční informace, kterou jako první přinesl deník Sport, získala o den později oficiální punc. Viktoria Plzeň ve čtvrtek krátce po půl deváté ráno na svém webu oznámila, že Michael Krmenčík utrpěl vážné zranění kolena, které vyžaduje operaci a velmi pravděpodobně mu předčasně ukončilo probíhající sezonu.

„Takový je prostě fotbal, mrzí mě to, ale nic s tím nenadělám. V nejbližších dnech mě čeká operace, následně se zaměřím na kvalitní rehabilitaci a budu tvrdě makat, abych se brzy vrátil v plné síle na hřiště,“ uvedl Krmenčík. „Děkuji i všem našim fanouškům, kteří mě podporují a poslali mi velké množství zpráv. To mě posiluje a dělá velkou radost,“ dodal útočník.

K úrazu zadního křížového vazu v levém koleni přišel v nedělním zápase se Slováckem (2:1). Nejspíš po nenápadném faulu Jana Jurošky, po němž domácí Roman Procházka vstřelil z penalty vítězný gól. Krmenčík přitom po zákroku na hřišti ještě dvacet pět minut zůstal, střídal až v úplném závěru a nepociťoval žádnou nesnesitelnou bolest. Na vyšetření magnetickou rezonancí šel jen pro všechny případy – a jeho výsledek celý plzeňský klub šokoval.

Je to sportovní i lidská tragédie pro hráče, jehož slibně se rozvíjející kariéra se najednou zasekla. A zároveň jde o fatální ohrožení ambic Viktorie, která si bez své největší hvězdy musí poradit až do konce sezony.

Na podzim čekají obhájce titulu ještě tři zápasy v Lize mistrů a šest ve FORTUNA:LIZE, ty musí zřejmě zvládnout ve stávajícím složení, i když tu je stále možnost angažovat volného hráče bez smlouvy. A k mání jsou zajímavá jména jako Lacina Traoré, Victor Anichebe, Robbie Keane či Léonard Kweuke. Toto řešení by se však Plzni příliš nepodobalo, daný hráč by navíc beztak nemohl nastoupit v Champions League.

Do konce roku si tak Viktoria bude muset vystačit z vlastních zdrojů, což jinými slovy znamená velkou šanci i odpovědnost pro tandem Tomáš Chorý – Jakub Řezníček. Útočníci, kteří dosud kryli Krmenčíkovi záda a víceméně jen paběrkovali, se nyní budou muset posunout do hlavní role.

Útočník Plzně Michael Krmenčík má kvůli vážnému zranění po sezoně
Útočník Plzně Michael Krmenčík má kvůli vážnému zranění po sezoně

Komličenko, varianta číslo jedna

V zimě se navíc může z hostování v Trnavě vrátit spolehlivý veterán Marek Bakoš a hrát už bude smět i nejnovější posila, Erik Pačinda z Dunajské Stredy, přesto je takřka jisté, že se vedení Plzně pokusí přivést za Krmenčíka typologicky aspoň podobnou náhradu. Vše je zatím ve fázi oťukávání a sondování, ke konkrétním jednáním ještě nedošlo. Jelikož však Plzeň zásadně hledá pouze na českém a slovenském trhu, má značně zúžený výběr, v němž není příliš složité se zorientovat.

Vše nasvědčuje tomu, že variantou číslo jedna je zatím pro vedení západočeského klubu třiadvacetiletý ruský bijec Nikolaj Komličenko. „Zástupci Plzně se na něj vyptávají a pravidelně na něj jezdí,“ řekl deníku Sport zdroj z hráčova okolí.

Mladá Boleslav, v níž nejlepší střelec FORTUNA:LIGY hostuje, může na kmenového hráče Krasnodaru uplatnit opci ve výši 400 tisíc eur (necelých 11 milionů korun) a dál s ním nakládat, jak uzná za vhodné. Na trase Plzeň – Mladá Boleslav navíc vždy panoval čilý obchodní ruch, takže se dá předpokládat, že by oba kluby teoreticky mohly najít společnou řeč.

O něco levnější možnost by mohl představovat Ismar Tandir, třiadvacetiletý snajpr ze slovenského Ružomberku, za který nastřílel ve dvanácti ligových startech už osm branek. Urostlý Bosňan s americkým pasem působil v minulé sezoně v druholigovém Frýdku-Místku, kde se trefil v devíti utkáních pětkrát, takže s aklimatizací a střílením branek evidentně nemá problém.

Z FORTUNA:LIGY připadají ještě do úvahy Jean-David Beauguel, kterému na sklonku roku končí ve Zlíně smlouva, a je tudíž od 1. ledna k dispozici bez odstupného, a starý známý Tomáš Wágner z Karviné. Osmadvacetiletý forvard už v Plzni působil a poté, co v Karviné ztratil místo v základní sestavě, bude muset svou situaci řešit.

Na koho to slovo nakonec padne?

Plzeň - Slovácko: Faul na Krmenčíka
Video se připravuje ...

Dočkal je z nás nejlepší, zářil střelec Krmenčík po výhře nad Slováky
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: Lionel Krmenčík, oprava praporku a Juliš na 14 minut
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud