Jakub Dvořák
2. prosince 2018 • 05:00

Heča jednička Sparty? Kluk z plakátu zářil. Není důvod ho měnit, řekl Ščasný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kousek od Uherského Hradiště se narodil. V dresu Slovácka odchytal osm ligových sezon a udržel přes třicet nul. A v sobotu si proti svému bývalému týmu odbyl i ligovou premiéru ve sparťanském dresu. Vzpomínat na ní však bude brankář Milan Heča s hořkými pocity. Letenští i přes jeho skvělý výkon prohráli 1:2. „Mohl to být dobrý zápas, škoda,“ hlesl po utkání 27letý rodák z Krumvíře, který vytlačil Florina Nitu na lavičku.



Při příchodu do areálu Městského fotbalového stadionu Miroslava Valenty si fanoušci mohli všimnout, že sparťanská dvojka Milan Heča stále figuroval na reklamních bannerech Slovácka s heslem „Jsme jeden tým.“

Málokdo čekal, že by trenér Zdeněk Ščasný sáhl do sestavy zrovna na pozici brankáře. Přesto tak v sobotním utkání se Slováckem učinil. Dosavadní jednička Florin Nita putoval mezi náhradníky a na scénu tak poprvé ve FORTUNA:LIZE šel právě „kluk z plakátu“, který dosud chytal pouze „béčkové“ zápasy v poháru.

„Dostal příležitost, protože při naší rozehrávce má jistější hru nohama a lépe komunikuje s naší obranou. Kdybychom měli stoprocentně jisté obránce při rozehrávce, tak takový problém v brance není, ale Milan mluví, vyhání obranu, hraje dobře nohama a myslím si, že je to stejně dobrý brankář jako Nita,“ vysvětloval Ščasný po zápase důvody výměny brankářů.

A sparťanský kouč si pro Heču nemohl vybrat lepší příležitost. Vždyť v dresu Slovácka přišel 27letý brankář do velkého fotbalu a právě odtud v létě zamířil na Letnou.

„Užil jsem si to. Byla to v podstatě premiéra na domácím stadionu,“ usmíval se Heča po utkání. Na hřišti už mu však do smíchu tolik nebylo. Ačkoliv se zdálo, že míří za první ligovou nulou v dresu Letenských, spoluhráči jej v závěru utkání vyvedli z omylu. Dvě červené karty, penalta a Sparta prohrála 1:2.

„Mohl to být dobrý zápas, toho výsledku je velká škoda. A co se dělo na konci? K tomu se snad ani nedá nic říct. Kdo to neviděl, tak to nepochopí,“ smutně krčil rameny.

Zoufat však nemusí. Dle slov sparťanského trenéra nezklamal. Naopak si vydařeným výkonem řekl o další šanci. „Chytal výborně. Zneškodnil tři velké šance Slovácka, není důvod něco do příště měnit,“ řekl Ščasný jasně.

SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:1. Bláznivý duel! Hosté nedali dvě penalty, dostali dvě ČK
Video se připravuje ...

Slovácko - Sparta: Janošek v naprosté tutovce, Heča jeho střelu vytáhl mimo tři tyče
Video se připravuje ...

Slovácko - Sparta: Obří závar před bránou hostů, znovu čaroval Heča
Video se připravuje ...

Slovácko - Sparta: Neskutečná paličská etuda v podání domácích! Heča zasahoval úžasně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud