Jan Vacek
Premium
4. ledna 2019 • 05:00

Pozadí Stanciových námluv: jakou nabídku z Egypta Sparta odmítla?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nicolae Stanciu. Jméno, které rezonuje ve sparťanském společenství během zimy suverénně nejvíc. V posledních týdnech se neustále spekulovalo o jeho možném odchodu z klubu. Realita? Na rumunského reprezentanta přišla jediná nabídka, z egyptského klubu Pyramids FC. Hráč měl zájem o přestup, Sparta však řekla rezolutní ne. „Nabídka byla tak malá, že jsme ji neakceptovali,“ uvedl sportovní ředitel Tomáš Rosický na tiskové konferenci. Kolik peněz egyptský klub nabídl, a jak se Sparta k případnému prodeji Stancia staví?



Je to obrat o 180 stupňů. A dost možná osudová rána do vztahu Sparty s Nicolae Stanciem. Jestliže si rumunská hvězda doposud držela auru hráče, který pro letenský klub dýchá, nyní je pořádně nalomena. Postarala se o to skutečnost, že Stanciu vyjádřil přání vyslyšet nabídku z Egypta a definitivně tak vysvléct rudý dres.

Není při tom třeba se vracet příliš daleko v čase. Ještě na podzim bylo něco takového nemyslitelné. Alespoň podle Stanciuových slov. „Cítím se tu velmi dobře. Chtěl bych tady zůstat a získat se Spartou nějakou trofej. Zůstanu tu, dokud se Spartou nevyhraju trofej,“ prohlásil na konci října.

O několik týdnů později bylo všechno jinak. Když během prosince přistála v letenských kancelářích konkrétní nabídka z Egypta, Stanciu měl jasno. Do tamního klubu Pyramids FC, jenž vznikl až v roce 2008, stojí za ním mocný kapitál ze Saudské Arábie a nabízel roční plat řádově v milionech dolarů, chtěl přestoupit.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud