Jan Podroužek
Premium
7. ledna 2019 • 16:15

Vršovický Klondike našel Tetteha č. 2. Co může Júsufa ve Slavii brzdit?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco na konci devatenáctého století brali všichni dráhu do kanadské pustiny Klondike, pražská „S“ rýžují zlato u Botiče ve Vršovicích. Sparta odtud v létě odvezla za dvacet milionů talentovaného Benjamina Tetteha, Slavii se upsal po pouhém půlroce stráveném v Bohemians bahrajnský útočník Júsuf Hilál. Oba spojuje kromě zelenobílých barev další: proroctví trenéra Martina Haška, že se jedná o hráče mimořádného potenciálu. Jak s Júsufem mává účast v bahrajnské reprezentaci a jak by mohla vypadat sestava Slavie?



Takřka polovina podzimních gólů Bohemians nese jeho parafu. Z osmnácti ligových tref „klokanů“ zařídil Júsuf Hilál osm – pět sám dal, na další tři přihrál. A to se celou dobu pral s tím, že kdykoliv se vrátil z Bahrajnu po reprezentační pauze, byl zralý si leda lehnout, ne hrát fotbal.

„V některých ohledech má Júsuf větší kvalitu než Benjamin Tetteh, ale ten je zase o pět let mladší,“ porovnával trenér zelenobílých Martin Hašek dva útočníky, kteří mu prošli rukama, po neuvěřitelném obratu z 0:2 na 3:2 na hřišti Sigmy Olomouc.

Rodák z Perského zálivu v tomto utkání na jeden gól přihrál, druhý dal, další skvostný výkon předvedl ještě doma s Teplicemi, kdy se trefil dvakrát, jenže tehdy to ani na bod nestačilo. Zejména tato představení vytvořila u Júsufa Hilála dojem, a zřejmě opodstatněný, že až se fyzicky srovná, bude z něj kanón non plus ultra.

Z reprezentace se vrací rozbitý napadrť

V tom je ovšem právě háček, nebo spíš dva háčky. Bahrajnský střelec totiž kromě těchto dvou utkání zase tolik nezářil, miláčkem davu z Ďolíčku se stal dost možná i pro svůj exotický původ a velmi milou povahu. Stačilo mu vlastně docela málo, aby učaroval Slavii, která ho ve čtvrtek večer koupila a dala mu tříletou smlouvu platnou od letošního léta.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud