Jan Vacek
9. ledna 2019 • 14:45

Případ Šural: Sparta se dohodla s Alanyasporem, čeká se na hráče

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odchod útočníka Josefa Šurala ze Sparty, o kterém se živě mluví už od podzimu, je čerstvě znovu o krok blíž. Podle informací portálu iSport.cz se vedení letenského klubu dohodlo s Alanyasporem na přestupové částce. Ta by měla činit zhruba 160 tisíc eur (cca 4 miliony korun). Nyní se čeká na to, jak se k nabídce tureckého celku postaví samotný Šural. Jasno by mělo být nejpozději během čtvrtka.



Server iSport.cz už během vánočních svátků informoval o tom, že se o bývalého kapitána Sparty Josefa Šurala zajímají dva turecké kluby. Jedním z nich byl Alanyaspor, který v posledních dnech zintenzivnil snahu reprezentačního útočníka získat.

Podle informací portálu iSport.cz došlo v úterý večer k ústní dohodě na úrovni klubů. Přestupová částka by se měla činit zhruba 160 tisíc eur (asi 4 miliony korun). Sparta se nijak netajila tím, že případnému odchodu Šurala nebude stát v cestě. „Se vším respektem k Pepovi musíme najít dobré řešení pro všechny strany,“ potvrdil na tiskové konferenci při zahájení zimní přípravy sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Tak se nyní i stalo, klub svému závazku dostál. Nešrouboval cenu nahoru, s tureckou protistranou došel k oboustranně uspokojivému kompromisu. Nyní ovšem bude klíčové, jak se k nabídce Alanyasporu postaví samotný hráč.

Pokud ji Šural přijme, dokončení transferu nebude nic bránit. Stát by se tak mohlo velice rychle, turecký klub má totiž na seznamu posil do ofenzivy více jmen a pokud by od Šurala nedostal v nejbližších hodinách kladnou odpověď, velice pravděpodobně by stočil svůj zájem jiný směrem.

Šural v dosavadním průběhu ligového ročníku nastoupil do patnácti zápasů, ve kterých vstřelil tři branky. S pražským klubem má platný kontrakt do léta.

¨

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud