Jan Vacek
10. ledna 2019 • 16:53

Potíže pro Spartu. U Lischky se objevily problémy se srdcem

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdálo se to jako hotová věc. Sparta v pondělí na svém twitterovém účtu oznámila, že formálně dokončuje příchod dvou posil z Jablonce. U jedné z nich, konkrétně stopera Davida Lischky, však nastaly komplikace. Lékařská prohlídka totiž odhalila problémy se srdcem. Mladého obránce proto čekají další testy a jeho přesun na Letnou je v tuhle chvíli nejistý.



Ve středu dopoledne oblékl David Lischka poprvé rudý dres, naskočil do úvodního přípravného zápasu Sparty proti Českým Budějovicím. Paralelně s tím se dotahoval jeho přestup do Sparty, vše mělo být pouze formalitou. Problém však nastal v momentě, kdy hráč podstoupil lékařskou prohlídku.

„Testy odhalily určité problémy se srdcem. Hráče proto čeká další vyšetření. Klub nepanikaří, počká si na výsledky,“ uvedl pro portál iSport.cz zdroj detailně obeznámený s děním v klubu.

Jisté v tuhle chvíli je, že Lischka nenastoupí do sobotního přípravného utkání proti Chotěbuzi, v nejbližších dnech podstoupí další zevrubné testy. Ty by měly odhalit, zda se jedná skutečné o vážný problém či to byla chvilková anomálie způsobem třeba náročným současným programem.

Faktem je, že od nové sezony platí regule, které ukládají všem účastníkům evropských pohárů pravidelné lékařské kontroly všech hráčů. Tedy i Lischky. Proto může být zarážející, že se během podzimního účinkování Jablonce v Evropské lize na nic nepřišlo.

Lischkův případ je velice podobný tomu, čím si před rokem a půl prošel útočník Patrik Schick. Ten byl v létě roku 2017 blízko přestupu do Juventusu, lékařské testy ale rovněž odhalily určité problémy se srdcem. Z transferu proto sešlo, Schick následně zamířil do AS Řím a od té doby bez jakýchkoli problémů nastupuje.

To může být i Lischkův případ, jasněji bude po dalším vyšetření. To by mělo proběhnout do konce týdne. Pokud by i to ukázalo určité problémy, nelze vyloučit, že by z přestupu do Sparty sešlo. Transfer totiž dosud nebyl formálně dokončen a Lischka je papírově i nadále hráčem Jablonce.

Hanousek ve Spartě? Záruka stability a konkurence pro Costu s Čivičem
Video se připravuje ...

Jiří Kladrubský (vpravo) v souboji se sparťanskou posilou Davidem Lischkou z Jablonce
Jiří Kladrubský (vpravo) v souboji se sparťanskou posilou Davidem Lischkou z Jablonce

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud