28. ledna 2019 • 22:34

Vatajelu rozhodl o výhře Jablonce, Liberec porazil Partizan

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce vyhráli v druhém utkání na soustředění v Portugalsku nad desátým týmem dánské ligy Aarhusem 1:0. Druhý zápas Severočechů na přípravném turnaji Atlantic Cup rozhodl v 53. minutě premiérovým gólem v novém působišti Bogdan Vatajelu, který ve čtvrtém celku české ligy hostuje ze Sparty.



Jablonec neprohrál ani v sedmém utkání zimní přípravy, v Portugalsku předtím porazil na penalty Farense. "Dnes to už mělo lepší parametry. Je vždy příjemné, když nový hráč dá gól. (Vatajelu) ukázal, že může být platným hráčem v našem kádru," citoval klubový web jabloneckého trenéra Petra Radu.

"Soupeř byl hodně kvalitní, hráli jsme tu s nimi už i loni. Měli jsme více brankových šancí, ale to řešení nám ještě trochu skřípe. Neměli jsme ještě tolik čerstvé nohy, ve finálovkách tam někdy byla vidět ještě únava. Odmakané to ale bylo dobře," dodal.

Podještědský soused Jablonce Liberec si na soustředění v Turecku připsal cennou výhru 1:0 nad Partizanem Bělehrad. Opatrný zápas proti třetímu týmu srbské ligy rozhodl v polovině druhého poločasu po rohu Ondřej Lehoczki.

Olomouc rovněž v Turecku remizovala s týmem Hobro 1:1. Nerozhodný výsledek s posledním celkem dánské ligy zařídil krátce po změně stran gólem mladík Radek Látal, syn vicemistra Evropy z roku 1996 Radoslava Látala.

"V dnešním utkání dostali příležitost hráči, kteří nebyli vytíženi v prvním zápase s Lubinem. Před druhým poločasem jsme si řekli, že je potřeba dát do zápasu více energie, aby na nás bylo vidět větší odhodlání. Chtěli jsme se o výsledek poprat, i když se jednalo v uvozovkách jen o přípravné utkání. Naše vyrovnávací branka byla velice pěkná. Myslím si, že utkání skončilo zaslouženou remízou," uvedl pro klubový web olomoucký kouč Václav Jílek.

Fotbalové přípravy

FK Jablonec - Aarhus 1:0 (0:0)

Branka: 53. Vatajelu.
Sestava Jablonce: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol (80. Pleštil) - Jovovič (68. Acosta), Považanec (88. Fábry), Hübschman, Kratochvíl (70. Kubista), Vatajelu - Doležal (80. Chramosta). Trenér: Rada.

Liberec - Partizan Bělehrad 1:0 (0:0)

Branka: 69. Lehoczki.
Sestava Liberce: Nguyen - Mikula (46. Koscelník), Lehoczki, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Oršula, Nešický, Pešek - Kozák (68. Pázler). Trenér: Hornyák.

Olomouc - Hobro 1:1 (0:1)

Branky: 49. Látal - 26. Amankwah. ČK: 55. Lalkovič (Olomouc).
Sestava Olomouce: Reichl - Chvátal, Štěrba (58. Kotouč), Polom, Látal - Lalkovič (55. Sláma), Sladký, Dvořák, Chytil, Texl (68. Zahradníček) - Yunis (58. Plšek). Trenér: Jílek.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud