31. ledna 2019 • 16:50

Plzeňský boss Šádek: Matoušek byl přes závit, proč nepustil Krmenčíka?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Plzeň prožila úspěšný podzim. Zejména co se týče přísunu financí do klubu. Z Ligy mistrů vygenerovala téměř 800 milionů korun. Navíc udržela střelce Michaela Krmenčíka, o nějž mělo zájem několik zahraničních klubu, ale zároveň přivedla hned tři zahraniční posily, což nebylo pro západočeský celek zvykem. „Tuzemský a slovenský fotbal už nenabízí tak širokou škálu hráčů. Také Viktorka se musí učit být mezinárodní, jinak by zůstala jen malou Plzní,“ řekl v rozhovoru pro sport.cz šéf Viktorie Plzeň Adolf Šádek.



Poprvé vystrčila drápy v sezoně 2010/2011, kdy vybojovala historicky první český titul. Od té doby se Viktoria Plzeň drží na vrcholu, každý rok bojuje o prvenství a evropské poháry. Její generální ředitel Adolf Šádek si udržuje nastolený trend, a ačkoliv hlavní rivalové Sparta a Slavia investují do svých kádrů velké peníze, jemu se daří hrát na špici s levnějším týmem.

Nicméně jedna velká změna se v Plzni přeci jen odehrála. Oproti předchozím letům přivedla do svého kádru zahraniční posily. „Český a slovenský trh už nenabízí tak širokou škálu hráčů. Navíc to není už jen o nás a Spartě, nýbrž také o Slavii, silnější je i Ostrava. Museli jsme reagovat," objasnil příchody zahraničních posil Joela Kayamby a Jeana-Davida Beauguela Adolf Šádek. 

"Držíme se však toho, že bereme zahraniční hráče, kteří mají zkušenost s českou ligou. Nemůže už jít striktně česko-slovenskou cestou. Také Viktoria se musí učit být mezinárodní, jinak by zůstala jen malou Plzní. Musíme být víc evropští,“ navázal. 

Na druhou stranu se Plzeň nezbavuje opor. V létě odolala vysokým nabídkám na kanonýra Michaela Krmenčíka a ve svém kádru ho udržela i nyní, kdy o něj projevily zájem Bruggy. „Jeho odchod byl blízko, ale zároveň daleko. Zájem Brugg tu byl, Míša a jeho agent byli přesvědčeni, že jde o správný krok. My už ale tolik ne. Ale slíbil jsem Michaelovi, že v případě nabídky mu umožníme jednat. V úvodu byla nabídka skutečně zajímavá, ale pak se to přestalo ubírat cestou, jakou jsme si představovali,“ řekl k zájmu Brugg o Krmenčíka Šádek.

„Míšovi jsem zavolal, ať se vrátí, Belgičanům jsme oznámili, ať se ozvou, až bude zdravý a bude hrát. Jestli si mysleli, že koupí levně něco poškozeného, tak se spletli. Jestli si někdo myslí, že si levně pořídí naťuklý banány, ať na to zapomene. Proč se hráče zbavovat nyní, pokud jsem ho neprodal, když byl zdravý, na vrcholu? Mohl jsem za něj ekonomicky zajímavě utržit. Po Lize mistrů jsme ale ekonomicky zdraví a i proto nemáme potřebu ho prodávat,“ dodal.

Plzeň zůstává obezřetná nejen, co se týče prodeje hráčů, ale i jejich nákupů. Na podzim bojovala se Slavií o Jana Matouška, ale ve chvíli, kdy cena přesáhla únosnou hranici, nabídku stáhla. „Nedosáhli jsme na něj, byť jsme nabízeli nadstandardní sumu, která ani neodpovídala realitě. Nebyl jsem ochotný jít přes závit dvakrát. Jednou jsem ho přetočil, ale strhnout jsem ho nehodlal," konstatoval Šádek. 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud