Michal Koštuřík
6. února 2019 • 18:58

Slovácko jde do ligy skoro bez útoku. Přijde střelec z Curacaa?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen dva čistokrevní útočníci zůstávají na soupisce Slovácka. Za mazáka je dvaadvacetiletý Tomáš Zajíc (nyní lehce zraněný), jeho parťákem ještě o tři roky mladší Filip Kubala. To je problém. „Útočnou řadu se nepovedlo oživit,“ uvedl kouč Martin Svědík. Testovaný Haris Harba ještě delší dobu klubu nepomůže a příchod jiné posily je nejistý. V jednání je angažmá Rigina Cicilii (24 let, 197 cm) z Curacaa. Obr, jenž naposledy působil v litevské Suduvě, však zatím nedorazil.



Na hrotu 1. FC Slovácko fakt není narváno. Dva mladíci, možný záskok v podobě křídelníka Jaroslava Diviše – a dál nic. Přijde někdo? Jedná se. „Pracujeme na tom. Nejdůležitější je, aby to byla posila,“ zdůraznil manažer A-týmu Veliče Šumulikoski. Není pravděpodobné, že by nový hráč pomohl už v sobotním derby ve Zlíně. 

Trenér Svědík po zmáknutí konce podzimu žádal posilu do každé řady, chtěl okysličit kádr. Povedlo se to zčásti. Objevil se na hostování zkušený Diviš z Mladé Boleslavi jako náhrada za Jakuba Petra a chorvatský stoper Domagoj Franič.

Plus zkušený bosenský útočník Haris Harba, známý z působení v Jihlavě či ve Zlíně. Jenže ten je zraněný, bez zápasové praxe. „Je na něm strašně práce a čekáme na výsledek lékařského vyšetření,“ informoval Svědík. „Určitě to teď není hráč do základu. Připravený bude v řádu měsíců,“ dodal. Přilákat Libora Kozáka se nepovedlo, kývl Liberci.

S Harbou je zatím domluva do konce sezony. Pokud na jaře přesvědčí, podepíše dvouletý kontrakt. „Jiného útočníka nemáme,“ posteskl si trenér. Sám netuší, jak rokování dopadnou. Nechtěl říct, zda v příchod schopného hroťáka věří. „Spíš doufám,“ pousmál se realisticky.

Slovácko bylo na přestupovém trhu tradičně obezřetné, nepouštělo se do velkých akcí. Byť mužstvo čeká boj o záchranu. Odmítlo například zaplatit šest milionů korun za třiatřicetiletého záložníka Lukáše Zoubeleho z druholigové Jihlavy. „Ta částka je sci-fi. Pro nás to byl signál, že Jihlava nechce jednat a hráče pustit,“ vydedukoval Svědík.

Jiný cíl než udržet ligu kouč nemá. „Největší posilou pro nás bude zdravý Michal Kadlec. Přišli tři hráči, což je na náš klub lepší standard,“ tvrdil šéf klubu Petr Pojezný. „Proto jsme ho sem brali, ale na podzim toho moc neodehrál,“ připomněl vleklé zdravotní trable bývalého reprezentanta. „Stopery máme velice dobré,“ pochvaluje si Svědík kvarteto Kadlec, Hofmann, Franič, Krejčí (toho času na marodce).

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud