Premium
27. února 2019 • 17:05

Slavia sází vše na Škodu, v útoku nemá náhradu. Zvládne to, tuší Hynek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to na něm. Skoro jenom na něm. Slavia pět dní po konci přestupního období ví, že se prostě musí spolehnout na Milana Škodu. Kapitán „sešívaných“ odehrál poslední dva zápasy ve velké formě, dal v nich tři góly, ale není za něj náhrada, a u třiatřicetiletého útočníka taky není jisté, jak zvládne následující tři náročné měsíce. V nich chtějí „sešívaní“ titul a úspěch v domácím poháru, a přitom zůstávají i v Evropské lize. V článku pro iSport Premium naleznete nejen rozbor situace slávistického lídra a komentovaný statistický přehled jeho sezon ve Slavii, ale i rozhovor s trenérem Jaroslavem Hynkem o Škodovi a jeho pozici.



Na zdi Edenu visí jeho obrovská podobizna. A teď aby se k ní fanoušci Slavie opravdu začali modlit. Přichází totiž klíčová část sezony, a v ní bude Milan Škoda důležitou postavou. Věk nevěk, zdraví nezdraví...

„Jedno z témat, která řešíme, je, jestli postavíme Milana Škodu,“ prohlásil kouč Jindřich Trpišovský před šlágrem s Viktorií Plzeň. A Škodu potom fakt nepostavil.

Jakmile přijde na řadu utkání, které se blíží „evropské“ náročnosti, potažmo přijde přímo takový pohárový duel, přetřásá se nasazení Milana Škody pokaždé.

Proti němu hovoří rychlost, horšící se dovednost vymíchat obránce a upalovat do volného prostoru. Prostě něco, na co by český tým chtěl proti evropským favoritům spoléhat, tedy vychytat vhodnou chvíli na útok, a sestřelit soupeře bleskovým manévrem. Vysoký silák se hodí spíš do jiných zápasů.

Jenže za poslední dobu se stalo něco, co všechny podobné teorie staví do autu, nebo aspoň ukazuje, že nelze provést spěšný soud zarámovaný na první pohled zřejmým zjištěním.

Škoda se vytáhl v odvetě prvního vyřazovacího kola Evropské ligy v Genku. Nejenže dal dva góly, ale zvládal nabourávat rozehrávku Racingu a díky vynikající podpoře ostatních spoluhráčů, což je úplně nejdůležitější, byl cítit v mnoha dalších nebezpečných situacích.

„Bál jsem se, že budu odříznutý, že to odse...,“ přiznal slávistický střelec svou noční můru, která ho už ostatně několikrát za kariéru postihla.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud