Jan Vacek
Premium
29. března 2019 • 05:00

Rosického 100 dní ve Spartě za 1-: Síla v klubu, jeho názor má váhu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patřil k nejsledovanějším mužům českého fotbalu v dobách, kdy v kopačkách a dresu motal na hřišti soupeře jako klubíčka. A nic se na tom nezměnilo ani poté, co se Tomáš Rosický převlékl do obleku. Začátkem tohoto týdne odškrtl prvních sto dní v pozici sportovního ředitele Sparty. Deník Sport při této příležitosti vystavil Rosickému vysvědčení. Jeho více než tříměsíční působení v největším českém klubu rozdělil do čtyř tematických kategorií. Výsledek? Více než uspokojivý: 1-.



Známka za vstup do jara: 1

Čísla jsou zrcadlem pravdy a reality. Nejde je ohnout ani obejít. A pokud se na ně podíváme, lehce zjistíme, že Sparta je pod vládou Tomáše Rosického stoprocentní. Nejprve v rámci zimní přípravy, potom i v jarní části sezony. Dohromady třináct zápasů, samé výhry. Bilance do vitríny. Samozřejmě, na place musí práci odvést hráči, pokyny jim udílí trenér. Vliv sportovního ředitele ale nemůžeme v žádném případě pominout. V případě Rosického už vůbec ne. Byl to on, kdo se postaral šikovnými zásahy do složení kádru o výrazné zlepšení atmosféry v mužstvu.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

S jednotlivými hráči neustále mluví, přistupuje k nim jako k rovnocenným partnerům. Má snahu rozebírat i ty nejmenší detaily. Důsledkem toho každý fotbalista přesně ví, na čem je. To má za následek čistou hlavu a možnou maximální koncentraci na práci. Ano, čistě výkonnostně Sparta stále není ustálená. Jeden víkend se natrápí na výhru v Liberci, aby o několik dní později rozkopala Plzeň rozdílem dvou tříd. Vzestupná křivka je ale v případě Letenských jednoznačně patrná. V případě dosažených výsledků je ten vzestup až brutální. Bodová úspěšnost vylétla nahoru o 44 procent.

Sparta řečí čísel Sparta řečí číselFoto Sport

Známka za přestavbu kádru: 2

Páté místo po podzimu a především totálně nezvládnutý závěr. Bylo nad slunce jasné, že Rosický bude muset po svém nástupu řezat do živého a mužstvo obléct do úplně jiného kabátu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud