Štěpán Filípek
10. dubna 2019 • 10:31

LIGOVÝ INSIDER: Hušbauer připomíná Horvátha, Chelsea by si zasloužil

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na třech frontách během čtyř „anglických“ týdnů bude bojovat pražská Slavia. Po triumfu 5:1 na Dukle ji už ve čtvrtek čeká čtvrtfinálový zápas Evropské ligy s Chelsea a v neděli derby se Spartou, které se pak ve vyčerpávajícím programu zopakuje v MOL Cupu. O to víc záleží na tom, jak umně bude i nadále pracovat s kádrem kouč Jindřich Trpišovský. „V takové situaci je strašně důležitá komunikace trenér – hráči. A ta funguje. Je vidět, že jsou jeden tým a táhnou za jeden provaz,“ říká ve svém pořadu Ligový insider bývalý reprezentant Martin Jiránek.



Slavia na jaře zatím nasadila ve všech soutěžích dvaadvacet hráčů. Nejvytíženější je brankář Ondřej Kolář (93 %), hned za ním figurují Tomáš Souček s Ondřejem Kúdelou (oba 85 %), následuje dvojice Miroslav Stoch – Vladimír Coufal (oba 74 %). Kúdela přitom čelí silné konkurenci v podobě zahraničních akvizic Simona Deliho a Michaela Ngadeua. „Typologicky bych je viděl pus minus stejně. Jediné, co bych vyzdvihl u Kúdely ve srovnání s Ngadeuem, je lepší rozehrávka a rychlost,“ srovnává Jiránek, který stále nastupuje na stejné pozici v Radotíně.

Zatímco Kúdela dostává šanci v domácí i Evropské lize, záložníka Josefa Hušbauera začal Trpišovský nasazovat jen v tuzemské soutěži. A tam devětadvacetiletý špílmachr září – vždyť naposledy proti Dukle, za niž Jiránek v sezoně 2017/18 nastupoval, dvakrát skóroval a připsal si také asistenci. „Má skvělou střelu, je to dispečer hry Slavie, vidí výborně hřiště. Přirovnal bych ho k Matějovskému nebo dříve Horváthovi,“ uznale říká Jiránek.

Stačil by ještě Hušbauer na špičkový mezinárodní level? A mohl by při absenci vykartovaného středopolaře Součka zaujmout jeho místo proti anglickému velkoklubu? Jiránek by se toho nebál, i když podle něho záleží na stylu hry Slavie. „Jakmile by se mužstvo snažilo hodně kontrolovat balon bez presinku, tak by byl hodně platný. Jinak je to pro něho už náročnější,“ tvrdí. „Ale přínos má a tenhle zápas by si zasloužil,“ dodává.

Podívejte se ve VIDEU, jak Martin Jiránek hodnotí dalšího hráče Slavie Lukáše Masopusta a jak tipuje výsledek utkání s Chelsea.

Benjamin Tetteh zakončuje svůj únik gólovou střelou a zvyšuje vedení Sparty nad Zlínem na 2:0
Benjamin Tetteh zakončuje svůj únik gólovou střelou a zvyšuje vedení Sparty nad Zlínem na 2:0

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud