Premium
17. dubna 2019 • 05:00

Jak může Slavia uspět na Chelsea? Pomůže návrat Součka, říká Uhrin

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají míč klidně i ve třech čtvrtinách zápasu. Trpělivě drtí soupeře, až konečně povolí. Kdo chce uspět, nesmí plašit, ale pevně bránit a využít sebemenší příležitosti. Za posledního půl roku zvládl bitvu na Stamford Bridge akorát Leicester a Manchester United. Bude další Slavia? „Sešívaní“ už včera nabrali směr Londýn. Hurá na odvetu čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea. Jak v ní může Slavia uspět? Svůj pohled v placené části článku nabízí trenér Dušan Uhrin ml.



První zápas byl na pochvalu, ale skoro i k pláči. Slavia se předvedla, Chelsea se celý zápas děsila – mít jen trochu větší kliku, říkali si „sešívaní“ o výhru. V nestřežené chvíli ale velký favorit uhodil, prohra 0:1 dává červenobílým opravdu velmi malou šanci na postup do semifinále Evropské ligy. Ale na úplný odpis Slavia rozhodně není.

„Jedeme se tam poprat. Letíme s nadějí, chceme postoupit a uděláme maximum. Určitě nic nevzdáváme, budeme hrát aktivně a věříme, že nám to vyjde. Chelsea je hratelná, proto si věříme,“ burcoval včera při odletu celou slávistickou výpravu asistent trenéra Jindřicha Trpišovského Zdeněk Houštecký.

„Samozřejmě, že o postupu uvažujeme. Určitě tam nejedeme jen prohrát,“ přidal se za kabinu i záložník Jaromír Zmrhal. Slova plná naděje umocňuje výkon z prvního zápasu. „Sešívaní“ byli výběru Maurizia Sarriho víc než zdatným soupeřem, jenže co odveta na Stamford Bridge?

Statistiky hovoří, že zejména v domácím prostředí Chelsea mnohem víc dá na držení míče. V podstatě to znamená, že protivníkům dovolí úplné minimum šancí. Kdo chce uspět, musí být pevný v defenzivě, a jedovatý v útoku.

Od října loňského roku se našly jen dva týmy, které extra těžkou výzvu dokázaly proměnit ve výhru. Na konci prosince zvítězil Leicester na Stamford Bridge 1:0. Domácí sice drželi balon 72 procent času, Leicesteru se ovšem vyplatila sázka na systém 4 – 3 – 3 a intenzivní napadání rozehrávky domácích.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud