18. dubna 2019 • 16:50

Slavia i Sparta zaplatí za fanoušky 300 tisíc, tribuny zavřené nebudou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala pražské kluby Slavii a Spartu pokutou 300 tisíc korun za nevhodné chování fanoušků při nedělním derby v Edenu (1:1). Slavia však pro další zápasy nemá uzavřenou tribunu Sever, přestože byla v podmínce kvůli urážlivým pokřikům na adresu trenéra Františka Straky v pohárovém čtvrtfinále s Karvinou.



Pražská "S" se znovu utkají příští středu v semifinále MOL Cupu. Také Sparta bude moci bez omezení zaplnit svůj sektor na stadionu úhlavního rivala.

"Disciplinární komise neshledala důvod pro proměnění podmínky k trestu uzavření sektorů na tribuně Sever. Tato podmínka byla uložena za jiný disciplinární přečin, než který fanoušci Slavie spáchali při derby," uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček v tiskové zprávě.

Fanoušci Slavie i Sparty při nedělním šlágru 28. ligového kola vedle nevhodných pokřiků používali zakázanou pyrotechniku. Hostující příznivci ji ale na rozdíl od domácích házeli na trávník.

"Za samotné použití pyrotechniky bez dalších provinění jako vhazování na hrací plochu nebo do jiných sektorů či přerušení utkání nebo zranění osob bychom jiný než peněžitý trest neudělili," vysvětlil Baček.

"V případě Sparty jsme trestali především množství pyrotechniky, které bylo také vyšší než při posledním derby. Spartě navíc přitížilo, že v případě jejích fanoušků došlo k vhazování pyrotechniky a předmětů na hrací plochu a dále použití nebezpečného laserového paprsku," dodal předseda komise.

Oba pražské kluby musely za řádění diváků platit už po listopadovém derby na Letné. Sparta tehdy dostala pokutu 130 tisíc korun a "Sešívaní" 100 tisíc.

Disciplinární komise minulý týden potrestala Slavii podmíněným uzavřením severní tribuny na dvě soutěžní utkání se zkušební lhůtou na dva měsíce a pokutou 100 tisíc korun. "Kotel" se před vulgárními urážkami Straky a jeho rodiny nevhodně projevoval i v březnovém ligovém utkání s Libercem, kdy narážel na vietnamský původ gólmana hostů Filipa Nguyena.

Sparta dostala další pokutu 30 tisíc korun za to, že její fanoušci při domácím ligovém utkání se Zlínem pokřikem "Jude Slavie" opakovaně uráželi lídra tabulky. Disciplinární komise ale vzala v potaz, že sparťanští fotbalisté při děkovačce i většina diváků na Letné zaujala k tomuto skandování odmítavý postoj.

"Všichni se od pokřiků 'Jude Slavie' distancovali a odsoudili jej. Toto chování oceňujeme a rozhodlo o relativně nízké výši trestu. Nicméně nelze přehlédnout, že se při tomto utkání ozývalo skandování opakovaně," upozornil Baček.

Debata Sportu: Slavia zbytečně strhla derby ve válku, Kanga se jí dostal pod kůži
Video se připravuje ...

Fanoušci Sparty se shromáždili na schodech a vytvořili černou skandující sílu
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Kanga popíchl tribunu Sever a spustil rozmíšky mezi oběma týmy
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud