24. dubna 2019 • 05:00

DEBATA SPORTU: Bude pohárové derby jiné? Jak se rodí talenty Sparty?

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další, v pořadí třetí, derby této sezony je již dnes od 19:30 na programu v Edenu. Slavia a Sparta se tentokrát poperou o postup do finále MOL Cupu. Půjde o jiné derby, než které se na Sinobo Stadium hrálo před dvěma týdny (1:1)? Může sehrát svou roli náročný program „sešívaných“? A nemůže semifinálová bitva naznačit další budoucnost Zdeňka Ščasného ve Spartě? To, ale i postřehy k výchově mládeže či tomu, co ukázaly souboje Slavie s Chelsea, se dozvíte v DEBATĚ SPORTU se Štěpánem Filípkem a Jakubem Dvořákem, redaktory a fotbalovými experty deníku Sport.



Ve 28. kole FORTUNA:LIGY bylo derby spíše bitvou, než přehlídkou fotbalové krásy. Nakonec se rivalové rozešli smírně 1:1. Dnes je ale čeká lítý boj o postup do finále poháru. Remíza nestačí, jeden tým odejde jako poražený, druhý zase jako vítěz. „Bude to jiný zápas v tom, že o něco skutečně půjde. Kdo vyhraje pohár, půjde do základní skupiny Evropské ligy a třeba pro Spartu je tohle snazší cesta, než přes předkola,“ míní Jakub Dvořák. „Myslím si, že to bude jiné i v tom, že Slavia podle mě postaví sestavu, se kterou uspěla v Evropské lize. Zároveň Sparta nemůže vyčkávat, musí zápas vyhrát, není žádná odveta, takže i proto si myslím, že se dočkáme více fotbalu.“

Co si Slavia a Sparta mohly vzít z posledního vzájemného střetnutí, které se odehrálo 14. dubna? „Mohou se poučit. Zápas byl spíše válkou, než fotbalem. Sparta vsadila na zbraně, jako je agresivita, protože fotbalových zbraní má méně, než Slavia a hra „sešívaných“ tím utrpěla,“ konstatoval Štěpán Filípek. „Pro Spartu to bude tentokrát mnohem důležitější utkání. Doufám, že oba trenéři nastaví svá mužstva tak, abychom viděli více fotbalu,“ dodal.

Může svou roli sehrát náročný program „sešívaných“? Bude mít výsledek vliv na pozici trenéra Sparty Zdeňka Ščasného? Jaké posily pražských „S“ se jeví jako trefa do černého? Může být Hložek hráčem, který překročí stín českého prostředí? Muže dojít k symbióze mezi Letnou a Strahovém, kde Sparta vychovává svou mládež? A co ukázaly souboje Slavie s Chelsea? Podívejte se na DEBATU SPORTU v přiloženém videu.

SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:1. Válku v Edenu poznamenala videodivočina
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud