Jakub Dvořák
6. května 2019 • 17:40

Pozor, řítí se Costa! Nechápu, jasná červená, reagoval Matušovič na faul

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad nebude Costa po zápase řídit domů, protože pořád jezdí na červenou… Jedna věta, která kolovala v sobotu po sociálních sítích, vystihuje naprosto vše. Sparťanský obránce předvedl v prvním kole skupiny o titul proti Baníku Ostrava (3:0) likvidační faul na Martina Filla. Za posledních 10 dní už druhý. A opět vyvázl pouze se žlutou kartou.



Nekouká doleva, doprava. Jak sám tvrdí: „Když jdu na hřiště, jdu do války. Když zápas skončí, jsem s každým kamarád.“ Jenže následky Costova válečnického režimu začínají být alarmující. Sparťanský stoper v posledních týdnech vyvolává mezi fotbalovými fanoušky i experty velkou diskuzi: Kdy budou jeho ostré skluzy adekvátně potrestány? ptají se.

Likvidační zákrok v pohárovém derby na Slavii, kdy rodák ze Zimbabwe nepochopitelně zajel do Alexe Krále, který s velkou dávkou štěstí vše ustál bez zranění, byl jen začátek. Po sobotním klání Sparty s Baníkem, kdy Costa ve středu hřiště podobně přepálil bez míče Martina Filla, se jede nanovo.

„Už v duchu jsem mu za ten faul nadával. Když jsem viděl, že nemůže mít balon a nemůže ten skluz zastavit, hned jsem věděl, která bije,“ kroutil hlavou po utkání trenér Letenských Michal Horňák. „My takhle hrát nechceme. Hráčům jsme před zápasem říkali, že nadstavba se hraje jinak, za dvě žluté už se stojí. A v prvním poločase jsme měli asi tři žluté…“ zlobil se.

Vše začalo, když Sparta spustila presink, avšak ten nebyl správně proveden. Zatímco ofenzivní hráči napadali rozehrávku Baníku, obranná linie místo aby zmenšila hřiště, stála hluboko na vlastní polovině. Tím vznikla obrovská kapsa volného prostoru. Když hosté presink ustáli a chtěli přejít do protiútoku, musel Costa reagovat. Pozdě. Fillo měl k balonu blíž a sparťanský stoper, který situaci vyhodnotil skluzem zezadu, sestřelil ostravského záložníka, aniž by se míče vůbec dotkl.

Nastalo déja vu. Velmi podobný zákrok Costa předvedl právě na slávistu Krále. Jenže stejně jako v Edenu, i v sobotu na Letné vyvázl 33letý zadák jen se žlutou kartou. A to i přesto, že sudímu Pavlu Královcovi asistoval VAR, u něhož seděl Pavel Orel.

„Vůbec to nechápu. Pro mě je tohle jasná červená,“ kroutil hlavou ve studiu O2 TV bývalý hráč obou klubů Miroslav Matušovič. „Nebyla to Costova první recidiva. Chápu, že by se to nemělo sčítat, ale kdyby dostal červenou, bylo by od komise rozhodčích jasné, že tohle prostě ne. Fillo mohl být rád, že zápas dohrál,“ přidal se Jan Rajnoch.

O tom, že o Costově agresivní hře trenér Horňák přemýšlí v širších souvislostech, svědčí i jeho skládání sestavy. Při debutu na lavičce v Opavě afrického obránce nechal jen lavičce. Stejný scénář měl následovat i proti Baníku, jenže na poslední chvíli ze základní sestavy vypadl ze zdravotních důvodů Lukáš Štetina. Přednost před Dominikem Plechatým dostal právě Costa. Jenže poučení z jeho posledního utkání na Slavii se nedostavilo.

„S ním to bude ještě dlouhá cesta,“ povzdychl si Horňák na adresu po Lukáši Váchovi nejdéle sloužícího sparťana.

Vše o Spartě čtěte zde>>>

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 5 4 79:26 83
2. Plzeň 35 24 6 5 57:32 78
3. Sparta 35 20 6 9 59:33 66
4. Jablonec 35 17 6 12 58:32 57
5. Ostrava 35 13 8 14 39:43 47
6. Liberec 35 12 10 13 34:32 46

Horňák po Baníku: Dva dny nešlo trénovat. Kluci byli rozhození
Video se připravuje ...

Na Spartě nám to prohráli útočníci, litoval Páník. Jak pořeší ofenzivní útlum Baníku?
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Baník 3:0. Letenští uctili Šuralovu památku další výhrou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud