Jan Malý
20. května 2019 • 20:35

Slavia po oslavách trénovala. Ožrat se do němoty? To nešlo, hlásí Coufal

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdepak, žádné vysedávání u piva, žádná mistrovská párty. Hned zase pěkně do práce. Slávisté museli oslavit titul střídmě a s rozumem. Zapili ho v neděli večer cestou vlakem z Ostravy do Prahy, pak si dali společnou večeři a relativně brzy mazali na kutě. V pondělí odpoledne už se v Edenu sešli na tréninku, sršeli dobrou náladou a začali se plně koncentrovat na středeční finále MOL Cupu proti Baníku Ostrava.



Před vrátky na tréninkovou plochu v Edenu stál fanoušek s velkou slávistickou vlajkou, každý z hráčů i členů realizačního týmu se mu na ni ochotně podepsal. Spokojený fanda si ji může vystavit se štítkem „mistři 2018/2019“. Noví čeští šampioni se ale ještě nemůžou oddávat oslavným orgiím, týden musejí vydržet, protože už ve středu hrají v Olomouci finále MOL Cupu proti Baníku Ostrava a v neděli zakončí FORTUNA:LIGU prestižním střetem se Spartou.

Slávisté v pondělí trénovali od čtyř hodin odpoledne a nevypadali, že by byli po nedělní cestě vlakem z Ostravy, kde bezbrankovou remízou proti Baníku definitivně stvrdili zisk titulu, a následné večeři v Praze nějak výrazně pomuchlaní. „Byla to lehká, decentní oslava. Určitě by to chtěl každý oslavit víc, ale za cíl máme double. Kdybychom se ožrali to němoty, skloubit by to nešlo,“ dušoval se obránce Vladimír Coufal.

Na tréninku panovala rozverná nálada. Už při úvodním zahřívacím vyklusávání se pošťuchovali asistent trenéra Zdeněk Houštecký a sportovní ředitel Jan Nezmar, až se do sebe zaklesli jako dva řeckořímští zápasníci a po chvilce přetahování spadli na zem. Nadšení hráči se pak na ně sesypali.

Vladimír Coufal, Jan Bořil, Ondřej Kúdela a Jaromír Zmrhal se podepisují fanouškovi na klubovou vlajku
Vladimír Coufal, Jan Bořil, Ondřej Kúdela a Jaromír Zmrhal se podepisují fanouškovi na klubovou vlajku

Následovalo bago, po chvilce smlouvání se hrálo o borůvky a maliny. A trenér Jindřich Trpišovský zapomněl na svou zásadu, že už do něj nejde s obráncem Janem Bořilem, který mu při něm na zimním soustředění v Portugalsku zlomil nos. Naštěstí se kouči čerstvých šampionů nic nestalo. Brankáři se zase bavili posouváním míče na přesnost.

„Takový optimistický trénink zažíváme každý den. To není jen tím, že jsme vyhráli titul. Dobrou náladu tu máme pořád. To je ten důvod, proč vyhráváme a jsme úspěšní. Máme skvělou partu, neděláme rozdíly, jestli vyhrajeme nebo prohrajeme. Vždycky si k tomu něco řekneme a pak jdeme na trénink s dobrou náladou,“ líčil Coufal.

Železný muž slávistické sestavy jen vyklusával. „Ale nemám žádné lehké zranění. Takhle vždy probíhá můj pozápasový trénink, většinou nechodím ani ven,“ ujistil Coufal, který je proslulý tím, že dře během utkání na pravé straně až do úmoru. Lehce s ním běhal i Petr Ševčík, na jednotce chyběl Miroslav Stoch.

Se Slavií začal v pondělí trénovat i Matěj Vydra. Ale ne, příchod útočníka z anglického Burnley do Edenu se nechystá. Vydra se jen s celkem z Vršovic dohodl, že se s ním bude tento týden připravovat, aby se udržel v kondici před reprezentačním srazem.

Týden „sešívaných“ bude hlavně pracovní. Už v úterý vyrážejí vlakem do Olomouce ke středečnímu finále domácího poháru proti Baníku.

Slavia po oslavách trénovala. Ožrat se do němoty? To nešlo, hlásí Coufal
Video se připravuje ...

Pět momentů mistrovské sezony. Kde se lámal slávistický titul?
Video se připravuje ...

Rozjaření mistři ze Slavie se vrátili vlakem s fanoušky do Prahy
Video se připravuje ...

ŠEST důvodů, proč má Slavia titul. Mistr nevyhrál jen kvůli penězům z Číny
Video se připravuje ...

Šampioni! Podívejte se, jak slávisté řádili po zisku titulu v šatně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud