22. května 2019 • 09:23

LIGOVÝ INSIDER: Být Součkem, šel bych ven. Má na jakoukoli soutěž

Autor: šf, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť musela čekat až na čtvrté kolo nadstavby, pražská Slavia si titul zasloužila nejen z pohledu statistik, které ji řadí mezi nejvýraznější mistry v samostatné lize, ale i herního projevu. Souhlasí s tím ve svém pořadu Ligový insider i bývalý reprezentační obránce Martin Jiránek. „Nejvíc se mi na ní líbilo, že byla jediným týmem v lize, který předváděl agresivní, náročný, fyzický fotbal. Snažili se hrát naplno od první do poslední minuty,“ chválí tuzemského lídra.



Slávisté vstřelili nejvíc gólů ze všech, pětasedmdesát, ale také jich nejméně – pouhých pětadvacet – inkasovali. To se možná vzhledem k dřívější hře na riziko tolik nečekalo. „Začíná to už od útočníků,“ upozorňuje na výtečně zvládnutou defenzivu Jiránek. Stěžejní podíl na bilanci pak má samozřejmě brankář Ondřej Kolář a stoperské duo, jež se ustálilo ve složení Michael Ngadeu – Simon Deli. „Tahle stoperská dvojice je nejlepší v lize, má evropské parametry,“ říká uznale Jiránek.

Na druhé straně střílela Slavia góly hlavně z druhé vlny, o plných dvaapadesát se postarali záložníci, o jedenáct zase obránci. Ve stínu naopak zůstali útočníci v čele s Milanem Škodou. V létě by se měl na hřiště vrátit uzdravený Stanislav Tecl, z Bohemians přijde Júsuf a z Příbrami už podruhé Jan Matoušek. Bude to stačit? „Jsou to tři top útočníci nebo napůl útočníci, nikoho dalšího už by brát neměli,“ myslí si Jiránek.

Pokud jde o největší přestupový hit, tedy záložníka Tomáše Součka, a snahu slávistického vedení udržet ho ještě sezonu v týmu, má Jiránek jasno. „Být na jeho místě, šel bych do zahraničí. Je to něco úplně jiného, další krok v kariéře,“ nepochybuje. Vytáhlý středopolař by prý při tom nemusel pohrdnout ani ruskou ligou. „Proč by neměl jít tam? Zenit, Spartak Moskva nebo Krasnodar jsou špičkové týmy, ať se v nich ukáže,“ míní někdejší obránce Spartaku.

Podívejte se ve VIDEU i na to, co si Martin Jiránek myslí o využití Jana Matouška ve Slavii, případných limitech Tomáše Součka a politice udržení slávistického kádru.

LIGOVÝ INSIDER: Souček? Být na jeho místě, šel bych ven. Má na jakoukoli soutěž
Video se připravuje ...

Bago slavistických hráčů včetně Matěje Vydry (uprostřed), který s pražským celkem trénuje
Bago slavistických hráčů včetně Matěje Vydry (uprostřed), který s pražským celkem trénuje

RENTGEN: Famózní Laštůvka a pevná defenziva. Jak by Slavia mohla zaskočit Baník ve finále MOL Cupu?
Video se připravuje ...

Slavia po oslavách trénovala. Ožrat se do němoty? To nešlo, hlásí Coufal
Video se připravuje ...

Pět momentů mistrovské sezony. Kde se lámal slávistický titul?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud