Jakub Dvořák
26. května 2019 • 13:20

Šachy před baráží! Klíčové hráče šetřily Brno, Jihlava i Příbram

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půjde o hodně. Kdo zvládne barážový dvojzápas lépe, bude v příští sezoně hrát FORTUNA:LIGU. A trenéři Brna, Jihlavy a Příbrami tomu uzpůsobili svoje záměry. V posledním sobotním kole skupiny o záchranu i FNL šetřili svoje největší esa na barážové bitvy. „Každý se na to nějak připravuje. My jsme zvolili sestavu, která byla vítězná, takže to bylo v pořádku,“ reagoval příbramský kouč Roman Nádvorník, který od začátku nepostavil zkušeného Jana Rezka.



Šance na vyhnutí se baráži byla pro Příbram v posledním kole skupiny o záchranu slabá, ale existovala. Nebýt senzačního vyrovnání Bohemians doma s Opavou v páté minutě nastavení, mohli se Středočeši radovat. Nicméně trenér Roman Nádvorník už před výkopem s Duklou tušil, že se zázrak nejspíš nestane a ve středu se postaví Brnu. A tak pragmaticky postavil sestavu bez jindy klíčového záložníka Jana Rezka.

„Rozhodli jsme se, že do zápasu půjdeme bez něj v sestavě, nic víc bych zatím nehledal,“ usmíval se na dotaz, zda už si zkušeného borce chystal na Zbrojovku.

Pak mu to přeci jen nedalo. „Brno nepostavilo snad sedm lidí ze základu. Dva ani nevzalo do nominace. Každý se na to nějak připravuje. My jsme zvolili sestavu, která byla vítězná, takže to bylo v pořádku,“ culil se Nádvorník.

Ten nyní musí také doufat, že se nepotvrdí černý scénář u 19letého Matěje Polidara. Talentovaný útočník, který si v posledních zápasech vydobyl místo v sestavě, dostal nepříjemný knokaut míčem přímo do obličeje a po půlhodině hry musel střídat. „Odjel do nemocnice s podezřením na otřes mozku,“ povzdychl si Nádvorník.

Zatímco Příbram šetřila pouze Rezka, brněnský trenér Pavel Šustr udělal v základní sestavě pořádný řez. Jen na lavičce byl zkušený Lukáš Magera, Šimon Šumbera či stoper Lukáš Kryštůfek. Peter Štepanovský s Ondřejem Pachlopníkem na Vysočinu ani s týmem nejeli. I tak Zbrojovka smetla Jihlavu vysoko 6:1.

„Petera trápil v týdnu sval, nenatrénoval toho tolik, šetřili jsme ho stejně jako Ondru Pachlopníka, kterého zlobila achillovka. A Juraj Kotula se ženil, jinak by pravděpodobně naskočil,“ reagoval na absence Šustr.

A podobně na tom byla i Jihlava, která šetřila na Karvinou Tomáše Vaculíka, Lukáše Zoubeleho a Jakuba Petra. Kvůli kartám pak stáli Mohamed Tijani s Martinem Chlumeckým.

„Zásahy do sestavy měly nějaký účel. Šanci dostali ti, kteří během sezóny čekali na herní příležitost. A právě tito hráči mě nejvíce zklamali, čímž vlastně potvrdili, že jsem se v průběhu sezóny asi rozhodoval správně,“ zlobil se po domácím výprasku trenér Kučera.

Příbram - Dukla: Gonzálezova pumelice z dálky málem nachytala Kočího
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Příbram - Dukla: Matoušek z další penalty otáčí vývoj skóre, 3:2
Video se připravuje ...

Příbram - Dukla: Hruška sejmul Fantiše, další penalta pro domácí!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Příbram - Dukla: Matoušek proměnil penaltu a srovnává na 2:2
Video se připravuje ...

Příbram - Dukla: Krunert zavinil pád Matouška, penalta!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Příbram - Dukla: González vymyslel gól pro Hadaščoka, ten dloubl míč přes Kočího, 1:2
Video se připravuje ...

Příbram - Dukla: Zaváhání Hrušky po rohu využil Keita, 1:1
Video se připravuje ...

Příbram - Dukla: Podaného trestný kop zužitkoval Krunert, 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud