29. května 2019 • 12:17

Brabec si vysloužil v Plzni tříletou smlouvu. Prokázal přístup i charakter

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační obránce Jakub Brabec podepsal s fotbalovou Plzní tříletou smlouvu. Viktoria se na šestadvacetiletého stopera rozhodla uplatnit opci. Klub o tom informoval na svém webu. Sparťanský odchovanec přišel na západ Čech v únoru z belgického Genku na půlroční hostování.



„Jakub Brabec od začátku svého působení v Plzni prokazoval velkou sportovní kvalitu a zároveň velmi dobrý přístup a charakter, ihned zapadl do kabiny a byl pro nás posilou,“ uvedl při podpisu smlouvy generální manažer Adolf Šádek. „Jsme tedy rádi, že jsme mohli uplatnit opci a Jakub zůstane v našem kádru i pro nadcházející sezony,“ cituje ho klubový web.

„Jakub nás svými výkony i přístupem určitě přesvědčil o tom, že může být v následujícím období platnou součástí hráčského kádru Viktorky,“ pochvaluje si i kouč Pavel Vrba.

Plzeňský obránce Jakub Brabec zastavuje míč v souboji se sparťanským mladíkem Adamem Hložkem
Plzeňský obránce Jakub Brabec zastavuje míč v souboji se sparťanským mladíkem Adamem Hložkem

„Ve Viktorce se cítím dobře, je tu perfektní parta a pro hráče vytvořené skvělé podmínky. Čím více zápasů jsem měl za sebou, tím lépe jsem se cítil i na hřišti. Těším se na novou sezonu a jsem rád, že byla uplatněna opce a zůstávám v Plzni," prohlásil Jakub Brabec.

V roce 2016 Brabec přestoupil z Letné do Belgie. V srpnu minulého roku odešel na hostování do turecké Rizesporu, v lednu ale přišel o pevné místo v sestavě poté, co klub přivedl dva obránce z portugalské ligy. V Turecku se dohodl na ukončení hostování a zamířil do Plzně.

Čtrnáctinásobný reprezentant nechybí v nominaci trenéra Jaroslava Šilhavého na červnové domácí kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy 2020 proti Bulharsku a Černé Hoře.

Plzeň - Bohemians: Puškáč střílel z otočky, ale ránu zblokoval Brabec
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud