Květoslav Šimek
Premium
7. června 2019 • 18:00

Straka o rozhovoru, ve kterém si spletl skóre. Odmítá řešit chyby sudích

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Specialista na záchranářské mise. Trenér František Straka (61) už by se rád dostal ze zaběhnuté škatulky, ale v Karviné znovu ukázal, v čem je jeho největší síla. Zbláznit tým, správně ho motivovat a připravit na bitvy o všechno. „Je to starej lied (německy píseň), ale tak to zkrátka je. Dokážu tým nakopnout. Budu rád, když moje mise v Karviné bude úspěšná i v dalším ročníku, aniž bych musel zase potvrzovat jen to, že Straka je záchranář.“ S Karvinou už se dohodl na pokračování spolupráce i pro příští ročník FORTUNA:LIGY. V rozhovoru pro iSport Premium se mimo jiné vrátil ke kuriózní situaci v baráži, kdy Karviná porazila Jihlavu 2:1, ale kouč se těsně po zápase v televizním rozhovoru domníval, že skončil remízou. 



Do české ligy se František Straka vrátil po šesti letech. Bývalý kouč Sparty, Plzně, Slavie i národního týmu nešel přehlédnout. Ať už emotivními gesty, upřímnými hláškami nebo i úsměvnou scénkou z prvního barážového duelu s Jihlavou. Tehdy byl pevně přesvědčený, že jeho tým nevyhrál 2:1, ale remizoval 2:2. „Jó, to bylo z ofsajdu?“ reagoval Straka překvapeně. Zapadnout by ovšem nemělo ani to, že s Karvinou dokázal ve finiši základní části porazit Baník (2:0), Spartu na její půdě (3:1) nebo rozjetý Liberec (2:1). Nebýt několika chyb rozhodčích, uhrál by s Karvinou záchranu ještě před baráží.

Jak jste emotivní závěr soutěže prožíval?
„Jsem samozřejmě rád, že se liga podařila zachránit. Cíl a mise byly takové, abychom v Karviné ligu udrželi a to se nám podařilo. V tomhle směru spokojenost. Teď si musíme odpočinout a zase načerpat nové síly, poněvadž to bylo hodně hektické, hodně nervů.“

Bylo to nervóznější, než vaše předešlé záchranářské mise?
„Něco jiného je hrát baráž nebo o přímý sestup. Přece jenom, tahle pohárová matematika je dost záludná. Na druhou stranu – díky Bohu za baráž. Dostali jsme v ní druhou šanci. Kdyby nebyla, sestupujeme. Ale nedá se to srovnávat, každé utkání má svá specifika, svůj náboj. V podstatě jde jen o to, aby mise byla úspěšná. To je nejdůležitější.“

Že je baráž emotivní a velkým zápřahem na nervovou soustavu, bylo poznat už po prvním zápase v Karviné, kdy jste přehlédl konečný výsledek. Jak se vám to stalo?
(zasměje se) „Podívejte se, jsme jenom lidi, i tohle se stává. Po tom inkasovaném gólu jsem stál k situaci zády, hned jsem přemýšlel o tom, co udělat, jaký impulz mančaftu dát. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud