14. června 2019 • 18:42

Trávník oficiálně posilou Sparty. Podepsal smlouvu na tři roky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Michal Trávník přestoupil z Jablonce do Sparty, se kterou pětadvacetiletý fotbalový reprezentant podepsal smlouvu na tři roky. Letenský celek o příchodu čtvrté letní posily informoval dnes na svých internetových stránkách.



"Michal Trávník je technicky velmi dobře vybavený, pracovitý a týmový hráč. Má přehled ve hře a je nebezpečný ve finální třetině hřiště, kde dokáže branky připravovat i sám střílet," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. "S Michalovým příchodem se výrazně zvýší konkurence ve středu zálohy," dodal.

"Jsem šťastný, že už to dopadlo a budu hrát za Spartu," prohlásil Trávník. "Tomáš Rosický na mě při jednání zanechal obrovský dojem. Těším se i na spolupráci s trenérem Václavem Jílkem, kterého znám z národního týmu do jednadvaceti let," přidal.

Trávník odstartoval kariéru ve Slovácku, kde se postupně vypracoval v oporu týmu a v roce 2015 přestoupil do Jablonce. V severočeském celku si zahrál i evropské poháry a v minulé sezoně patřil s deseti brankami a deseti přihrávkami mezi nejlepší hráče nejvyšší soutěže. Celkem v první lize nastoupil k 167 zápasům a dal 19 gólů.

S českou reprezentací do 21 let si zahrál na dvou mistrovstvích Evropy a na kontě má i pět startů za áčko. "Věřím, že Michal už je dostatečně zkušeným fotbalistou na to, aby očekávání a tlak spojený s působením ve Spartě zvládl," řekl Rosický.

Pro Spartu je Trávník čtvrtou letní posilou. Na Letnou už přišli zkušený útočník Libor Kozák z Liberce, záložník Ladislav Krejčí z Brna a norský krajní obránce Andreas Vindheim z Malmö.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud