20. června 2019 • 10:55

Zaujal Baník, Ba Loua ale zůstává v Karviné. Kouč je výborný, chválí Straku

Autor: , mik
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvaadvacetiletý záložník Adriel Ba Loua podepsal novou smlouvu v Karviné. O šikovného technika z Pobřeží slonoviny se zajímal i ostravský Baník, nicméně Ba Loua zůstává v Karviné. Klub na něj uplatnil opci z ASEC Mimosas.



„Můžeme s radostí oznámit, že jsme na Adriela uplatnili opci a domluvili se s jeho klubem,“ potvrdil Lubomír Vlk, sportovní ředitel MFK Karviná. „Nyní už patří nám, z čehož máme radost. Věříme, že nám pomůže v nové sezóně, momentálně se musí dát zdravotně do pořádku.“

Ba Loua má po dramatické sezoně, ve které za Karvinou odehrál 27 zápasů (2 góly + 6 asistencí), problémy s třísly. „Je škoda, že s námi nepůjde hned do přípravy, musíme ho dát nejdříve do kupy, aby mohl hrát. Je to rozdílový hráč, dobrý,“ informoval trenér František Straka.

Právě spolupráci se zkušeným trenérem Strakou si Ba Loua pochvaloval. „Jsem tady šťastný, máme výborného trenéra, který nás umí namotivovat a hodně nám pomohl, když přišel,“ říkal Ba Loua pro klubový web. „Děkuji také všem fanouškům za podporu, kterou mi vyjadřují na stadionu i na sociálních sítích.“

S klubem už se do přípravy vrhnul i slovenský univerzál Marek Janečka (36), který se vrátil z Trnavy. Spartaku po zimním odchodu pomohl k udržení ve slovenské lize a k zisku slovenského poháru. Teď je bývalý kapitán Karviné zpátky, dohodl se na ročním kontraktu.

„Marek je hráč, který do Karviné patří, na hřišti odevzdá pokaždé všechno a hrál tu poměrně dlouho,“ potěšilo trenéra Straku. „Navíc je vůdčí typ a jeho styl je založený na bojovnosti a zodpovědnosti. Hodně si od něj slibuji.“

Na Slovensko by naopak mohl zamířit útočník Eric Ramírez. Dunajská Streda za něho nabízí až 350 tisíc eur. Do Karviné pro změnu podle informací Sportu míří záložník Marek Hanousek (27) z Dukly Praha.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud