Jan Vacek
26. června 2019 • 11:00

Trable kapitána! Dočkalova léčba se komplikuje, chybět může celý podzim

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat kapitána? V případě Sparty to s velkou pravděpodobností bude běh na delší trať, než se původně předpokládalo. Podle informací serveru iSport.cz se totiž rekonvalescence Bořka Dočkala komplikuje. Zkušeného záložníka čeká další vyšetření zraněné achilovky, ve hře je i varianta, že bude Letenským chybět až do konce kalendářního roku.



V únoru se s pompou vracel do Sparty, měl být jedním ze symbolů jejího vzestupu. Reprezentační kapitán Bořek Dočkal ale odehrál pouze tři ligové zápasy, následně si přivodil zranění achilovky a na zbytek sezony vypadl. V polovině května se podrobil chirurgickému zákroku, podle prvních prognóz měl chybět zhruba čtyři měsíce.

Tohoto časového rámce se držel Tomáš Rosický ještě v polovině června, kdy Letenští zahajovali letní přípravu na nový ročník. „Výhled je těžký predikovat. Rozhodně dostane potřebný čas, žádná ultimáta. Během podzimu se snad zapojí,“ prohlásil sportovní ředitel největšího českého klubu.

Podle informací portálu iSport.cz se ovšem Dočkalův zdravotní stav nelepší tak, jak by se očekávalo. Problémy s achilovkou přetrvávají, zkušeného středopolaře proto čeká další podrobné vyšetření. Na základě jeho výsledků se stanoví další léčba. Vyloučena při tom není ani varianta, že reprezentační kapitán bude muset na další operační zákrok.

Kapitán Sparty Bořek Dočkal se raduje s Václavem Kadlecem z výhry nad Plzní
Kapitán Sparty Bořek Dočkal se raduje s Václavem Kadlecem z výhry nad Plzní

V této souvislosti je tak téměř jisté, že Dočkal za původně avizované čtyři měsíce zpátky v akci nebude. Absence může být mnohem delší. „V tuhle chvíli se jeví pravděpodobněji, že Bořek bude mimo hru až do konce kalendářního roku,“ konstatuje zdroj z hráčova okolí.

Sparta ani hráč rozhodně nechtějí nic uspěchat, zranění achilovky je záludná věc. Pokud se stoprocentně nevyléčí, může se vrátit jako bumerang. Třicetiletý záložník tak dostane čas, aby se dal úplně dohromady. K tomu by právě měl posloužit zbytek roku, aby se mohl v zimě zapojit v plné síle do přípravy na jarní část ročníku.

V první polovině sezony si tak Letenští budou muset poradit bez svého vůdce.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

SESTŘIH: Sparta přehrála Benešov 3:1. Dvakrát pálil Tetteh
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud