Jan Podroužek
Premium
10. července 2019 • 18:07

Chovanec o sudích: Úmysl při chybách vylučuju, Berbr mluvil s nadsázkou

Vstoupit do diskuse
0
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Popírá, že by Roman Berbr „uměl zařídit rozhodčího na derby“. V chybách sudích v minulé sezoně nevidí úmysl, maximálně tak to, že si slabými výkony sami dupou po vlastním štěstí a hází tím stín i na komisi rozhodčích. Její předseda Jozef Chovanec přiznává, že chybovost v minulé sezoně byla znepokojivá. „Musíme na tom pracovat dál,“ říká. Došlo podle něj ke zhoršení? Cítí osobní odpovědnost? Jak vnímá kritiku od Ligové fotbalové asociace? I na to odpovídal v rozhovoru pro iSport Premium.



Na začátek semináře o novinkách v pravidlech si vzal slovo a vrátil se i k divokému konci minulé sezony. „Ten závěr zneklidnil i nás,“ přiznal předseda komise rozhodčích Jozef Chovanec. „Děláme to pro lidi, chceme, aby fotbal vypadal dobře.“ 

Máte nějaké páky, jak toho docílit, nebo je to jen o tom, jak přísní budete při trestání?
„My jsme přísní dost, ale nemůžeme předjímat, jak který rozhodčí svůj zápas zvládne, co ho vede k chybám.“

Podle statistik se v minulé sezoně oproti té předcházející zvedla chybovost zhruba o jednu hrubku na kolo, všímáte si toho?
„Samozřejmě nejsme úplně spokojeni, hlavně se závěrem soutěže. Že se stanou chyby, to je běžné a při nástupu do funkce jsem říkal, že je chceme minimalizovat. Ne že opak se stal pravdou, ale ty chyby byly, musíme na tom pracovat dál. Ke všem rozhodčím jsme se snažili být maximálně spravedliví, co se týče jejich výkonů, a podle toho jsme se k nim i postavili. Některým jsme pozastavili činnost, některé vyřadili.“

Za zpackanou baráž jsou vyřazení Martin Nenadál, Milan Matějček, pozastavení činnosti se týká sudích Pavla Orla, Michala Myšky, Miroslava Fišera a Petra Ardeleana. Jak to s nimi bude dál?
„Ti vyškrtnutí byli dáni k dispozici svým řídícím komisím podle svého trvalého

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud