10. července 2019 • 22:05

Stanciu ukázal záblesky geniality, řekl asistent Slavie. Souček: Pásku pocítí

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nicolae Stanciu, hráč, jehož jméno bylo v posledních týdnech ve fotbalových kruzích snad nejčastěji skloňováno, má za sebou první start ve Slavii. Nejen, že svou hrou potěšil trenéry, ale přidal i nadstavbu v podobě premiérové trefy v novém působišti. „Z celkového hlediska, jak jeho přestup probíhal a kolik emocí vzbudil, je pro Nica gól nesmírně důležitý. Dalšími věcmi, které byly místy záblesky geniality, potvrdily, že bude hodně platný,“ řekl na adresu rumunské posily asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.



Odehrál sice „jen“ druhý poločas přípravného utkání s druholigovým Žižkovem (6:0), ale už během něj potvrdil své kvality. Rumunský fotbalista Nicolae Stanciu se navíc hned při své premiéře zapsal mezi střelce, a to když parádním obloučkem přehodil gólmana soupeře a míč zapadl přesně k tyči.

„Při gólu ukázal, že má kvalitu. První trefa v prvním zápase, to je vždy příjemné. Každý hráč je rád, když dá hned gól. Důležité ale bude, aby je dával i v soutěžních utkáních,“ řekl Tomáš Souček, který odehrál proti Žižkovu první poločas a do druhého předal kapitánskou pásku právě Stanciovi. „Tak to ve fotbale chodí, že ji dostane většinou nový hráč. On to určitě trošku pocítí, ale to je v rámci naší party,“ dodal klíčový muž slávistické zálohy.

Pozitivum v prvním Stanciově gólu viděl i asistent trenéra Jindřicha Trpišovského Jaroslav Köstl. „Vzhledem k tomu, jak jeho přestup probíhal a kolik emocí vzbudil, je pro Nica gól nesmírně důležitý. Celkově jsme s jeho výkonem spokojení. Na to, že s týmem nikdy nehrál, ukázal věci, které byly místy záblesky geniality a kvůli kterým jsme ho přiváděli,“ konstatoval Köstl.

Stanciu poprvé za Slavii: s kapitánskou páskou krásně skóroval
Video se připravuje ...

„Je to strašně skromný kluk. Na začátku kariéry si prošel horšími poměry, tím myslím, že není z nijak bohaté rodiny. Váží si toho, že dostal šanci ve velkém klubu a určitě nám pomůže. Jeho přestup vzbudil emoce, už jen proto, že jde o historický transfer, co se týče finanční cifry i celého jeho příběhu. Na Nicovi je ale vidět, jak moc je mentálně odolný a jak to celé ustál. Pro nás byl klíčový rozhovor s ním samým. Má obrovský potenciál a věříme, že plně využijeme všechny jeho schopnosti. Nemáme ale tým o jednom hráči. Kolem něj budou také skvělí fotbalisté a bude to o tom, jak si vyhoví na hřišti. Zatím jsme podle mě na dobré cestě,“ dodal.

To, zda se Stanciu objeví na hřišti i v prvním kole FORTUNA:LIGY proti Zlínu jasné není. „Je to otevřené. Ale pravděpodobnější je, že v pondělí ještě hrát nebude,“ nastínil Köstl.

Vše o Slavii čtěte zde>>>

Soupisky, změny v kádrech a detailní představení všech 16 klubů fotbalové FORTUNA:LIGY najdete ve velkém předligovém speciálu v pátečním Sport Magazínu +PLUS. Na 84 stranách vypráví Václav Jílek o předělávání herního stylu Sparty, nechybí kompletní jízdní řád sezony a další užitečný servis, včetně analýzy aktuálního stavu kandidátů na titul.

Speciální vydání Sport Magazínu ke startu ligové sezony Speciální vydání Sport Magazínu ke startu ligové sezonyFoto Sport

Slavia před sezonou: Pomůže faktor Stanciu k titulu? Redaktoři tipují obhajobu!
Video se připravuje ...

DEBATA SPORTU: Proč Sparta odmítla Stancia a jak zapadne do Slavie? A kdo vyhraje titul?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud