21. července 2019 • 05:00

Změny nakoply Spartu: debut Krejčího, náhradník Trávník i návrat Plavšiče

Autor: apr, dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Ladislav Krejčí a Srdjan Plavšič vletěli do sestavy Sparty a pomohli k výhře nad JabloncemLadislav Krejčí a Srdjan Plavšič vletěli do sestavy Sparty a pomohli k výhře nad JabloncemFOTO: koláž iSport.cz

    Selhání proti Slovácku (0:2) zapříčinilo, že trenér Sparty Václav Jílek udělal řadu změn v základní jedenáctce pro duel s Jabloncem. Do hry se dostali Martin Hašek, Ladislav Krejčí, Uroš Radakovič a Srdjan Plavšič. Michal Sáček se navíc posunul na pravý kraj obrany, kde nahradil trápícího se Ondřeje Zahustela. Co změny přinesly?

  • Michal Sáček

    Hlídal Jovoviče. Po hodině hry přišly jeho chvíle směrem dozadu. Nejprve zastavil rychlý brejk Matouška a následně dobře přečetl záměr téhož hráče při snaze o narážečku na hranici velkého vápna. Celkově přes jeho stranu Jablonec moc nehrozil a ukázal, že by mohl být kvalitní alternativou za trápícího se Zahustela, minimálně do doby, než se uzdraví Andreas Vindheim. 

    Sparta - Jablonec: Sáčkova rána po hezké sparťanské kombinační pasáži
    Video se připravuje ...

  • Ladislav Krejčí

    Překvapení ve sparťanské sestavě. Kryl dobře záda ofenzivním záložníkům Martinu Haškovi a Guéloru Kangovi. Mnohokrát pomohl i stoperské dvojici. Vadou na kráse jeho výkonu bylo snad jen to, že mu chvílemi trvala rozehrávka o něco déle, než je zdrávo. Ačkoliv působil nenápadně, byl důležitým článkem sestavy. Právě na něm končila řada útoků Jablonce. Proti urostlým hráčům Severočechů vyhrál většinu soubojů.

    "Hledali jsme variantu, která bude nejoptimálnější s ohledem na soupeře, abychom respektovali kvality hráčů. Vycházel nám z toho Láďa, který sice dlouho nehrál, ale první utkání za Spartu zvládl. Dobře na mě působil už na soustředění. S Jabloncem podal kompaktní výkon. Budeme na něj tlačit, aby byl lepší ve zrychlování hry,“ řekl o Krejčího debutu Jílek.

    Ladislav Krejčí při své premiéře v rudém dresuFoto Pavel Mazáč/Sport

  • Martin Hašek

    Ve středu hřiště kooperoval s Kangou. Jejich spolupráce byla přínosnější, než s Michalem Trávníkem a Michalem Sáčkem z prvního kola proti Slovácku. Hašek byl aktivní, snažil se tvořit a nebál se ani vystřelit. Například v 62. minutě si dobře narazil míč s Kozákem a střelou k tyči prověřil pozornost gólmana Hrubého.

    Závěr zápasu dohrával na pravé straně, když do středu přišel střídající Michal Trávník. V 80. minutě mohl dodat Spartě klid gólem na 2:0, ale z hranice velkého vápna netrefil úplně prázdnou branku.

    Sparta - Jablonec: Hašek si vyměnil míč s Kozákem a pořádně protáhl Hrubého
    Video se připravuje ...

  • Uroš Radakovič

    Sváděl vzdušné souboje s Martinem Doležalem, ve kterých se mu však příliš nevedlo. Úspěšnější byla mnohdy jablonecká věž. Na druhou stranu dokázal ve spolupráci se Lukášem Štetinou a dalšími beky pokrýt náběhy Matouška, Jovoviče či Sýkory. Hosty nepustili do vážnější šance. Celkově nevymýšlel a pod tlakem volil řešení, která Spartě nijak nezkomplikovala život. 

    Sparta - Jablonec: Radakovič vyběhl do prázdna a bylo z toho smrtící přečíslení 3 na 1!
    Video se připravuje ...

  • Srdjan Plavšič

    Tahle změna se Jílkovi povedla. Srbský rychlík jablonecké obraně na levé straně pořádně zatápěl. Klíčovou roli sehrál u zlomového momentu utkání, kdy v 62. minutě posadil na hlavu Adama Hložka gólový centr. Nebál se ani individuálních akcí. Jeho výkonu chyběla jen třešnička na dortu v podobě gólu.

    „Pokud bychom hráli na to, aby to dobře vypadalo, asi by sklízel Oscary,“ nešetřil ho však Jílek. „Potřebujeme být silní ve finální fázi akcí. Srdjan dobře reaguje na moje podněty. Snaží se plnit zadání. I když je někdy zbrklý. Budeme od něho chtít, aby šance nejen připravoval, ale aby se do nich i sám dostával.“

    Sparťanský záložník Srdjan Plavšič se během jara začíná hodně prosazovatFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud