Jan Vacek
20. července 2019 • 22:39

Sparta zareagovala na výbornou. Na jásání je ale příliš brzy

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestliže po blamáži v úvodním ligovém duelu se Slováckem bylo zbrklé nad Spartou lámat hůl, po jednoznačné výhře nad Jabloncem platí to samé. Jen v opačném gardu. Na předčasnou euforii je rozhodně brzo. Letenští naznačili své možnosti, na předvedený výkon (a výsledek) ovšem musí hned v příštím zápase navázat.



Byla to velká neznámá. Zapůsobí výbuch se Slováckem na hráče Sparty jako budíček nebo jejich sebevědomí zadupe ještě hlouběji do země? V případě Letenských platila první varianta. Svěřenci trenéra Václava Jílka na Jablonec vlétli a i když na úvodní gól čekali přes hodinu, nakonec sebrali zasloužené tři body.

Jestliže před týdnem nefungovalo ve hře Pražanů nic, tentokrát to byl pravý opak. Rudým se dařil kombinační přechod středu hřiště, na útočné třetině pak roztahovali hru a neúnavně využívali oba křídelní prostory. I díky tomu se dostávali do šancí a i navzdory počáteční střelecké impotenci se nakonec dočkali.

Trenér Václav Jílek trefil změny v sestavě, výkon Letenských významně pozvedli především Srdjan Plavšič, Ladislav Krejčí a Martin Hašek. Ani Uroš Radakovič nepropadl. Mimo jiné to je důkaz, že i když Pražany drtí rozsáhlá marodka, pořád mají kde brát.

Pořád ovšem platí, že z jedné výhry a dobrého výkonu se nestřílí. Sparta ukázala, čeho je schopná. Ale už za týden v Českých Budějovicích to musí potvrdit. Ukázat, že představení s Jabloncem nebyla ojedinělá záležitost. A ideálně herní stránku ještě povýšit. I přes dominantní výkon se totiž rudí dopustili celé řady chyb. Prostor pro zlepšování je pořád velký.

Vše o Spartě čtěte ZDE›››

SESTŘIH: Sparta - Jablonec 2:0. Po blamáži dominantní výkon. Rozhodli Hložek a Kanga
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud