30. července 2019 • 04:40

Bitva na Dynamu. Spartě pomohl démon Kanga, proč sudí neuznal gól?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
  • Sparta uhrála v Českých Budějovicích remízu 2:2, jak vypadal divoký zápas?Sparta uhrála v Českých Budějovicích remízu 2:2, jak vypadal divoký zápas?FOTO: Koláž iSport.cz

    Třetí zápas na startu sezony FORTUNA:LIGY, druhá ztráta. Sparta v Českých Budějovicích remizovala 2:2 a na čelo tabulky ztrácí pět bodů. Její souboj s Dynamem se ale nezaujatému divákovi musel líbit - favorit dotahoval ztrátu 0:2 z prvního poločasu, sporné situace rozhodovalo video. Bitvě na jihu Čech tak nechybělo prakticky nic. Co všechno nabídla pondělní dohrávka?

  • Špatný start Sparty

    České Budějovice - Sparta: Obří kráter v obraně hostů, Schranz šokuje rychlým gólem, 1:0!
    Video se připravuje ...

    V úvodních minutách zažila Sparta jakési déjá vu z 1. kola. Stejně jako proti Slovácku, ani tentokrát v Českých Budějovicích jí nevyšel vstup do utkání. Hned ve 2. minutě vyrobil hrubku Costa, když mu míč na mokrém terénu přeskočil nohu, a Ivan Schranz šel sám na Florina Nitu. Rumunský gólman v tu chvíli ještě Spartu podržel. Tohle varování ale nestačilo. O dvě minuty později už Schranz slavil. Benjamin Čolič dostal parádní pas na pravé křídlo, odkud našel hlavu Lukáše Provoda, který nasměroval míč na Schranze, a ten hlavou poslal Dynamo do vedení. Domácí se tím pádem během pár minut dostali do laufu. „Soupeři se proti Spartě snaží hrát na sto dvacet procent. Nemají co ztratit. To nás ale neomlouvá, abychom hned od úvodu prohrávali. Nevím, čím to je,“ řekl na nevydařený vstup do utkání sparťan Adam Hložek.

  • Gól pro Spartu? Ne! Faul

    České Budějovice - Sparta: (Ne)gól? Po Hložkově střele se míč potácel na čáře, branka neuznána
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Další klíčový moment přišel ve 45. minutě, kdy se poprvé v utkání dostal ke slovu VAR. Po rohovém kopu a závaru ve vápně udržel míč na hrací ploše Adam Hložek a po jeho střele už zvedali sparťané ruce a radovali se z vyrovnání. Oslavy ale byly předčasné. „Gól jsem neuznal kvůli faulu hráče Ladislava Krejčího na gólmana domácích Jindřicha Staňka," vysvětlil pro iSport.cz hlavní rozhodčí Karel Hrubeš.

  • Přísná penalta pro domácí

    České Budějovice - Sparta: Hanousek natáhl ruce a po souboji se Schranzem se píská sporná penalta!
    Video se připravuje ...

    Na závěr úvodního poločasu by Sparta nejraději zapomněla. Po neuznané brance přišla další rána do vazu. Po trestném kopu upadl ve vápně David Ledecký a sudí Hrubeš odpískal přísný pokutový kop. Matěj Hanousek, který viděl žlutou kartu, se nešikovně opřel o domácího útočníka, ale jeho pád pravděpodobně zapříčinil kontakt s nohami Libora Kozáka, který o něm za svými zády neměl vůbec tušení. Následnou penaltu pak neomylně proměnil bývalý sparťan a kapitán Dynama Jiří Kladrubský. „Popravdě jsem to neviděl. Když sudí řekl, že je penalta, tak byla. Navíc, když tam bylo video. Musíme to respektovat,“ reagoval po zápase kapitán Letenských Costa.

    Na výrok rozhodčího zareagoval po utkání i Václav Jílek. „Někdy kolem 65. minuty jsem viděl stejný moment na Tetteha, ale to se ani nezkoumalo. Je pro mě složitě čitelné, kdy to penalta je a kdy ne. Přesto věřím, že to bylo rozhodnuto s nejlepším svědomím," pravil sparťanský kouč.

  • Démon Kanga

    České Budějovice - Sparta: Kanga dává hostům naději! Krásnou pohotovou ranou snižuje na 1:2
    Video se připravuje ...

    Gabonský středopolař se stal klíčovým mužem druhé půle. Je o něm známo, že na sebe rád strhává pozornost, a po přestávce se mu to rozhodně podařilo. Nejprve ve 49. minutě parádní trefou, svou druhou v sezoně, snížil na 1:2 a vykřesal pro Spartu naději. I dál byl aktivní, žádal si řadu míčů a snažil se něco vymyslet. Za svou bojovnost byl odměněn v 81. minutě, kdy přesným centrem našel hlavu Benjamina Tetteha, který vyrovnal na 2:2.

  • Smůla Dynama

    České Budějovice - Sparta: Kladrubský proměňuje pokutový kop a domácí vedou už 2:0!
    Video se připravuje ...

    Nechybělo moc a senzační výhra nováčka nad Spartou byla na světě. Nejen, že Dynamo skvěle vstoupilo do zápasu a vedlo v poločase 2:0, ale nesrazil ho ani gól Kangy zkraje druhého dějství. Domácí se dál snažili hrozit z rychlých brejků a v 55. minutě jim jeden málem vyšel. Po rohu Sparty se Českobudějovičtí vydali do protiútoku a Mateje Mršiče dělily od gólu jen centimetry – jeho dělovka skončila na břevně. O pár minut později tentýž hráč rozehrál rohový kop, míč prošel na zadní tyč ke Schranzovi, který poslal parádní hlavičku směrem na sparťanskou branku, ale gólman Nita vytáhl fantastický zákrok, kterým udržel Letenské ve hře. Vzpomeňme navíc, jak ve 2. minutě kryl Schranzův únik. „V první situaci, kdy jsem šel sám na bránu, jsem se zbytečně unáhlil. Místo rychlého zakončení by bylo vhodnější chvilku počkat. U hlavičky ve druhé půli se perfektně přesunul soupeřův brankář,“ popsal své tutovky Schranz.

  • SESTŘIH: České Budějovice - Sparta 2:2. Sporná penalta, (ne)gól. Hosté v závěru vydřeli bod
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud