Jan Vacek
30. července 2019 • 15:05

Zvrat v případu Mandjeck. Kamerunec se bude hlásit na Spartě, zůstane?

Autor: Jan Vacek
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před měsícem tahle varianta téměř nepřipadala v úvahu, nyní se ale stane realitou. Podle informací deníku Sport začne Georges Mandjeck znovu trénovat se Spartou, v nejbližších dnech přiletí do Prahy a zapojí se do tréninkového procesu.



Je to velký zvrat v běhu událostí. Kamerunský reprezentant, jenž dosud čerpal dovolenou po účasti na Africkém poháru národů, se během uplynulých týdnů dostal s letenským klubem do konfliktu. U orgánů FIFA se snažil napadnout platnost smlouvy, nelíbilo se mu totiž, že by měl coby OSVČ své příjmy danit.

V tu chvíli se zdálo být prakticky vyloučené, že by ještě někdy prošel branami Generali Areny. V posledním období se ale vyhrocená situace uklidnila, Mandjeck proto na základě komunikace se sportovním vedením Sparty přiletí do Čech a bude se hlásit trenérskému štábu.

„Mandjeck po příletu absolvuje testy na Fakultě tělesné výchovy. Ty budou stěžejní, protože ukážou, jak na tom je. Na základě toho Sparta určí další postup,“ informuje zdroj obeznámený s děním v klubu.

Georges Mandjeck ve Spartě pokračovat nechce
Georges Mandjeck ve Spartě pokračovat nechce

Nejpravděpodobněji se v tuhle chvíli jeví, že se Mandjeck v první fázi bude připravovat pod dohledem kondičních trenérů, paralelně s tím se bude řešit jeho další budoucnost. Zkušený záložník dal totiž opakovaně najevo, že by rád změnil angažmá, tomu se ostatně nebrání ani Letenští. Ovšem pouze v případě adekvátní nabídky, Mandjeck má na Spartě smlouvu ještě na rok a klub o něj nechce přijít bez náhrady.

Úplně vyloučit nelze ani variantu, že rodák z Doualy v nejslavnějším českém klubu zůstane a postupně se zařadí do rotace kouče Jílka. V tuhle chvíli to ale není příliš reálné, do středu pole totiž mají trenéři k dispozici Guélora Kangu, Martina Haška, Michala Trávníka, Ladislava Krejčího a Michala Sáčka.

Třicetiletý záložník do Sparty přišel v létě 2017, v rudém dresu ale odehrál pouze třináct zápasů. Po polovině sezony zamířil na hostování do francouzských Met, minulý ročník pak odkopal v izraelském Maccabi Haifa.

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud