Jakub Dvořák
Premium
30. července 2019 • 17:50

Fukal: Točení stoperů? U Sparty je něco špatně. Co říká na Costu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři ligové zápasy, tři rozdílné stoperské dvojice. V pondělní dohrávce FORTUNA:LIGY poprvé pod Václavem Jílkem nastoupil ve středu sparťanské defenzivy Costa Nhamoinesu. Reakce na jeho výkon? Rozporuplné. Kouč Letenských si ale stojí za tím, že to pro něj bude stoper číslo jedna. „Costu na stoperu jako problém nevidím. Spíš mi přijde špatně, že se sestava mění. To, že nastoupily tři různé dvojice, svědčí o tom, že v týmu je něco špatně,“ tvrdí v rozhovoru pro iSport Premium Milan Fukal, jenž se přes Letnou vydal do bundesligy.



Co jste říkal na výkon Sparty proti Českým Budějovicím?
„Pořád není ve fázi, aby podala přesvědčivý výkon. Inkasovala dva góly, jeden sice z penalty, ale defenziva pevná není. Sparta by měla proti Budějovicím, i když nehrají špatný fotbal, hrát daleko přesvědčivěji. Předvedený výkon ukázal, že tým není sehraný. V první půli to bylo hodně špatné. Myslím si, že kdyby proti ní hrál zkušenější mančaft, třeba Plzeň, tak by si ten dvougólový náskok uhlídal. Budějovice jsou ještě nezkušené, ale jiný ligový soupeř by to zvládl.“

Remízu nakonec musel zachraňovat Guélor Kanga. Svědčí to o něčem?
„To je paradox. Na něj se snáší velká kritika, za to jak se chová, ale nakonec to je on, kdo je schopný být motorem týmu a dožene ho k vyrovnání. Očekával bych, že mu ostatní kluci více pomůžou.“

V obraně došlo opět k rošádě – vedle Lukáše Štetiny nastoupil Costa. Ve třetím ligovém utkání tak nastoupila opět jiná stoperská dvojice. Přijde vám to v pořádku?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud