12. srpna 2019 • 21:45

Šmicer a Kolář o Kangovi: Skvělý hráč, ale trenér se ho nemá doprošovat

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výjimečný fotbalista, který se na startu FORTUNA:LIGY potkal s formou a sází góly jak na běžícím páse. Zároveň drzý floutek, který provokuje a rozděluje veřejnost. Guélor Kanga naposledy v nedělním zápase Sparty v Mladé Boleslavi (3:4) zaujal tím, když popudlivě reagoval na brzké vystřídání a zprvu nepodal ruku trenérovi Jílkovi, který se ke svému svěřenci musel otočit na střídačku. "Skvělý hráč, ale v týmu bych ho nechtěl," pravil v pořadu TIKI-TAKA na O2 TV Sport Daniel Kolář, někdejší záložník Viktorie Plzeň, jenž v létě ukončil kariéru a v současnosti pracuje pro západočeský klub.



Kanga zvládá na hřišti báječné věci, na začátku sezony Spartu táhne. Dal už pět gólů, dva z toho z penalt. Gabonský záložník ale umí být i popudlivý. V zápase v Mladé Boleslavi ho trenér Václav Jílek stáhl z taktických důvodů už v 61. minutě, což hráč nelibě nesl. Při odchodu ze hřiště zamířil nakvašeně rovnou na střídačku, letenský kouč se musel otáčet, aby si podali ruku.

"Zápas se nějak vyvíjí, trenér se rozhodne, že ho sundá. Měl by to pochopit a jít dolů. Plácnout si s hráčem, co jde na hřiště místo něj, to samé s trenérem. On ale jde úplně mimo všechny, vleze si na stranu střídačky a sedne si. Aby se trenér šel doprošovat, aby si plácl s hráčem, to nevím jako," zlobil se Vladimír Šmicer, host pondělního vysílání pravidelného pořadu TIKI-TAKA na O2 TV Sport.

Mladá Boleslav - Sparta: Kangovo brzké střídání, Jílkovi se pak vyhnul
Video se připravuje ...

Pro chování excentrického fotbalisty nemá bývalý reprezentant a vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem pochopení. "Zatím je to možná nejlepší hráč ligy, to musím říct, bohužel. Ale na druhou stranu. S Trabzonsporem dá krásný gól na 2:0, běží před fanoušky Turků, stoupne si před ně a něco tam dělá. Proč k té hordě běží?! Pak to skončí 2:2. Vidím v tom karmu, neměl to dělat. Jinak by Sparta vyhrála 2:0, to jsem přesvědčený," vrátil se Šmicer k úvodnímu duelu Sparty ve 3. předkole Evropské ligy.

Podobný názor má i Daniel Kolář. "Souhlasím s Vláďou. Kanga je skvělý fotbalista, taky se mi líbí, je šikovný, hraje dobře, nedostává žluté karty. Ale v týmu bych ho mít nechtěl," prohlásil bývalý vynikající záložník a vrátil se i ke Kangově výkonu proti tureckému týmu. "Užil si zápas, dal gól, ukázal, že šlo o něj. Měl dobrou náladu, ale přitom by neměl, protože to skončilo 2:2."

Sparta nicméně na Kangu výrazně spoléhá, jde o jejího stěžejního hráče. Důležitý bude jeho výkon už ve čtvrtek, kdy letenský celek čeká náročná odveta Evropské ligy v Turecku.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Sparta - Trabzonspor 2:2. Skvělý výkon, pak selhání v závěru
Video se připravuje ...

Sparta - Trabzonspor: Kanga přidává nádhernou druhou trefu a popíchl fanoušky hostů!
Video se připravuje ...

Sparta - Jablonec: Naprostá nádhera! Kanga vymetl růžek Hrubého brány, 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud