Jakub Dvořák
10. srpna 2019 • 05:00

Kanga oslavou rozpálil Turky. Naštval je už před pěti lety, odveta bude peklo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pil jim krev. Jedenácti hráčům Trabzonsporu na hřišti svým výkonem, dvěma stovkám VIP hostů tureckého klubu na tribuně. Sparťanský záložník Guélor Kanga v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy byl tradičně ústřední postavou. Nejen že zápas odehrál s bilancí 1+1, ale i kontroverzně oslavoval výstavní branku.



Kdyby měli hráči Trabzonsporu po čtvrtečním utkání se Spartou na někoho z kádru soupeře ukázat a zakázat mu nastoupit za týden v odvetě, jméno by nemuseli vymýšlet dlouho. Rozhodně by volba padla na Guélora Kangu.

Gabonský záložník opět udělal z utkání svoji one man show. A to i přesto, že se z Turecka nesly prostřednictvím médií zprávy, že se Trabzon musí na něj připravit. Nepovedlo se. Na hřišti patřil k nejlepším postavám. Hned tři hráči se na něm vyfaulovali a od španělského rozhodčího Munuery obdrželi žlutou kartu. Kanga tradičně diktoval hru, rozdával klíčové pasy a především: Costovi nahrál z rohu na úvodní branku utkání a ve druhém poločase sám střelou z dálky vstřelil další.

Parádní trefu pak běžel oslavit před hlavní tribunu. Po gestu, kdy rukou jako by připomínal, že dobře slyšel… Stoupl si a hleděl do dálky. Posléze začal pokyvovat a ukázal na sparťanský dres.

Sparta - Trabzonspor: Kanga přidává nádhernou druhou trefu a popíchl fanoušky hostů!
Video se připravuje ...

Co jej k tomu na „prázdném“ stadionu vedlo? V místech, kam gabonský záložník koukal, sedělo přes dvě stě VIP hostů Trabzonsporu, kteří však byli oděni do klubových barev, v rukou měli šály, vystavili i vlajky a hostující celek hlasitě podporovali. Pár pokřiků si neodpustili i na Kangu. A to ještě před jeho výstavní brankou.

Po ní, když Kanga k nim přiběhl, už se neudrželi a sparťanskému lídrovi vyhrožovali zaťatými pěstmi. Nervy neudržela i turecká lavička a několik členů realizačního týmu se na něho seběhlo a vyhánělo jej pryč. Když utkání končilo, vrhnul se na Gabonce i pomocník turecké výpravy, který do Kangy začal strkat.

„Nevím, o co šlo. Víme všichni, že Guélor je v tomto svůj a některé emoce jsou u něho hodně silné, ale nemyslím si, že by to bylo něco zásadního, že by provokoval nebo byl agresivní vůči soupeři. Jak ale říkám, neznám pozadí toho a nevím, co tam bylo za problém,“ uvedl trenér Václav Jílek, který Kangu od rozvášněných Turků odváděl.

Podle informací deníku Sport je mezi osmadvacetiletým středopolařem a příznivci Trabzonsporu zlá krev už od roku 2014. Tehdy Kanga hájil barvy ruského Rostova a ve vzájemném duelu v předkole Evropské ligy mělo dojít k podobnému incidentu. V odvetě, kdy se očekává, že stadion Medical Park (kapacita 40 tisíc), má být vyprodaný, Kangu bude čekat peklo. Ale hne to s ním vůbec?

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Potyčka po konci utkání na Spartě. Jeden ze zástupců Tranbzonsporu se sápal po Guéloru Kangovi.
Potyčka po konci utkání na Spartě. Jeden ze zástupců Tranbzonsporu se sápal po Guéloru Kangovi.

Druhý gól beru na sebe. Kangova gesta? Doma snad slavit můžeme, říká Costa
Video se připravuje ...

Hrát bez diváků? Strašný. Srazily nás chyby, ale Kanga po zápase burcoval, říká Jílek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud