Premium
13. srpna 2019 • 19:39

Mešanoviče nadzvedl trenér, ohromil i Švancaru. Čím rozbil Spartu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladoboleslavský útočník Nikolaj Komličenko sledoval úchvatnou řež proti Spartě (4:3) jen z tribuny a mohl si říct, že středočeský klub je na jeho blížící se odchod připraven. V ráži je totiž bosenský fofrník Muris Mešanovič, který letenský kolos srazil hattrickem a jednou gólovou asistencí. „Myslím, že i sám cítí, že je na tom fyzicky dobře a má formu,“ lebedil si boleslavský trenér Jozef Weber. V článku pro iSport Premium mimo jiné najdete názor experta Petra Švancary, rozbor jednotlivých gólů i důvody Mešanovičovy aktuální formy.



Pokaždé, když je na hřišti, z něj tryská energie, zápal a zarputilost. Sprintovými náběhy cupuje soupeřovu obranu, agresivně napadá. U Murise Mešanoviče si můžete být jistí, že nic neodflákne. Ovšem jeho výkon v neděli proti Spartě? Fantastický. Hattrick a jedna asistence. Desítka ve Sportu jako vymalovaná.

„Bylo by troufalé říct, že jsem proti Spartě myslel na hattrick. Ale o poločase, kdy už jsem měl dva góly, jsem pomyslel na to, že bych mohl dát ještě jeden. Povedlo se, ale nejdůležitější je, že jsme vstřelili ještě čtvrtý gól a vyhráli. Kdybychom nezvítězili, hattrick by nebyl takový,“ vyznal se Mešanovič.

Bosenský kulomet řídil setnutí družiny trenéra Václava Jílka. Třikrát poslal Boleslav do vedení. Nejprve precizně zahranou penaltou. „Trochu mě naštval v generálce, jakým způsobem tehdy pokutový kop nedal. Byl si toho vědom, ale v tomhle je jižanská krev vynikající, oni mají schopnost jít na další penaltu. Skoro bych řekl, že se na to těšil. Před ním jsou určeni Komličenko a Budínský, ale ani jeden na hřišti nebyl. Muris to vzal s ochotou na sebe,“ líčil boleslavský trenér Jozef Weber.

Další dvě trefy? „Úžasné,“ rozplýval se kouč Středočechů. Při gólu na 2:1 zužitkoval Mešanovič rychlou akci, kdy mu skvěle nabil Marek Matějovský, a muž s desítkou na zádech pohotovu střelou poslal míč k tyči. Brankou na 3:2 odpovídal bosenský forvard na vyrovnávací gól Sparty, skvěle zakombinoval s Pavlem Buchou a pak křížnou ranou uklidil balon o tyč do sítě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud