Michal Koštuřík
19. srpna 2019 • 13:40

Zlínský poklad? Jiráček jako "šestka". Ještě může hrát pět let, tvrdí Csaplár

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdy máte pocit, že už pomalu odchází. Jenže to je omyl. Když umí kouč Petra Jiráčka (33) využít, je pro Zlín pořád poklad. Nová pozice před stopery mu sedla, v Opavě byl skvělý. Odebíral balony, s přehledem rozehrával. „Ten hráč je moje krevní skupina, vždycky se mi líbil,“ prohlásil trenér Josef Csaplár poté, co si jeho soubor pohrál 3:0 s nedisciplinovaným soupeřem.




Zastane práci za dva. Někdy se snaží obsáhnout až moc, lítá po křídlech. Tohle Josef Csaplár zarazil, po startu sezony upíchl Petra Jiráčka před obrannou linii. A bývalý reprezentant jako „šestka“ opět vyrostl. „Mám všechno před sebou, můžu líp číst hru a řídit hráče vpředu,“ popisuje změnu. „Já mu říkám: Udržuj se v kondici a můžeš hrát ještě pět let. Možná sedm. Je perfektně připravený,“ uvedl zlínský kouč.

Zatáhl se níž a sedí mu to. Poznali to i střeďáci Opavy, které dříč Jiráček opakovaně zastavoval, kradl jim míče. Frustraci z vývoje neunesl domácí mazák Pavel Zavadil , jenž slovně zaútočil na rozhodčího Pavla Rejžka, vyfasoval pár vteřin po sobě dvě žluté karty a na konci jednostranné partie oslabil svůj tým. Zato Jiráček se nerozptyloval, hrabal až do poslední vteřiny.

Rodák z Tuchořič byl důležitou součástí dominantního výkonu hostů. Argentinský parťák Pablo Podio má teď víc prostoru na ofenzivu a i díky tomu vstřelil krásný gól na 0:2. Byla to událost, když místo přihrávky zpoza šestnáctky ostře vypálil k tyči. „My mu říkáme pořád, ať střílí. Na tréninku to takto trefuje, viděl jsem to už několikrát. Má opravdu dobrou střelu,“ ocenil Jiráček po nejcelistvějším představení Fastavu.

„Nechci to přechválit. Já jsem na to docela kritický. Víme, že tam chyby byly. Ale má to stoupající tendenci a vyhráli jsme zaslouženě. Snažili jsme se kombinovat, spousta věcí nám vycházela. Nekazili jsme tolik,“ pochvaloval si třiatřicetiletý halv.

SESTŘIH: Opava - Zlín 0:3. Dvakrát se trefil Poznar, debakl neunesl Zavadil
Video se připravuje ...

Ačkoliv se ve Zlíně trenéři točí jako mlýnské kolo ve vichru, on jako jistota v sestavě zůstává. Sází na něj i Csaplár. Od prvního dne ho bere jako klíčového borce. „Někdy před šesti lety jsem z něj ještě jako televizní expert udělal Muže zápasu Mladá Boleslav–Plzeň,“ vybavil si. „Tvrdil jsem o něm, že to jako jediný venku dá. Trošku dal, možná čekal víc,“ pokrčil rameny nad Jiráčkovou kariérou v Německu.

To už je minulost. Běhavý středopolař dohrává kariéru na Moravě a pořád do toho šlape na sto procent. Jiráčkovi se po úpravě jeho postavení na hřišti hodně daří. V Opavě to klapalo celému týmu.

„Chceme se prezentovat svým stylem. Je jedno, jestli hrajeme s Opavou nebo se Slavií. Jedeme to svoje. Nesmíme se bát hrát, máme celkem ofenzivní mančaft,“ uvedl „Jiras“. Fastav má tahounů víc. Forma graduje útočníkovi Tomáši Poznarovi, který SFC odstřelil dvěma brankami. „My těžíme z něj a on z nás,“ vystihl záložník. Totéž platí o něm samotném.

 

FC Zlín Vše o klubu ZDE

Opava - Zlín: Diváci pomezního sudího zasypali pivem a lavička se dokonce sápe na rozhodčího. Rejžek duel hned ukončuje!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Opava - Zlín: Zavadil se sápal na sudího, během pár sekund inkasoval dvě žluté karty a byl vyloučen!
Video se připravuje ...

Opava - Zlín: Poznar pojišťuje vedení Ševcům, 0:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud