Premium
23. srpna 2019 • 05:00

Mandjeck ve Spartě: Kdo srovnal vztahy? Legenda cení jeho čtení hry

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě v červenci to vypadalo, že partnerství Sparty a Georgese Mandjecka spěje k bouřlivému rozchodu. Africký záložník u orgánů FIFA napadl platnost smlouvy s letenským klubem, rudý dres už přes hlavu přetáhnout nechtěl. O měsíc později bylo všechno jinak. Mandjeck nastoupil v základní sestavě do víkendového utkání s Baníkem. A podle informací deníku Sport to nebyl jen epizodní případ. S kamerunským reprezentantem se totiž v klubu počítá i pro další průběh sezony. Přečtěte si velké téma o Georgesi Mandjeckovi, včetně rozhovoru v placené části, kde jeho přínos hodnotí někdejší kapitán Sparty Václav Němeček.



Byl to velký šok. Když Sparta v neděli odpoledne oznámila základní sestavu pro šlágr s ostravským Baníkem, řada fanoušků i odborníků nechápavě kroutila hlavou. Trenér Václav Jílek totiž poslal do akce i třicetiletého Georgese Mandjecka. Ano, toho Mandjecka, jenž byl ještě před několika týdny s klubem na kordy.

„V tuto chvíli pro mě bylo důležité sportovní hledisko. Mandjeck byl v kádru áčka, čekalo se na něj. Jeho nasazení se nabízelo a mělo jasnou logiku,“ vysvětlil Jílek po triumfu 2:0.

Je to velký zvrat v běhu událostí. Ne snad, že by zkušený záložník neměl výkonnostně na to, aby za Spartu do rozjetého ligového ročníku naskočil. Naopak, proti Slezanům patřil k nejlepším mužům v rudém a svým výkonem rozhodně zaujal. Překvapivé to bylo z toho hlediska, že samotný hráč dával od konce minulé sezony, již strávil na hostování v izraelském Maccabi Haifa, najevo, že návrat do Prahy zrovna neplánuje.

A to tak důrazně, že neváhal napadnout platnost kontraktu u orgánů FIFA. Třicetiletý fotbalista chtěl dosáhnout anulace smlouvy na základě toho, že musí coby OSVČ své příjmy danit, což považoval z hlediska paragrafů Evropské Unie za protiprávní.

Sparta se logicky bránila tím, že kontrakt s Mandjeckem má úplně stejné právní parametry jako v případě všech dalších hráčů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud