Jan Vacek
Premium
20. září 2019 • 16:00

Útok Sparty šlape, v derby narazí na zeď Slavie. Jak vytěžit Kangu?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby se rozdávaly body za ofenzivní dovednosti, mohla by si Sparta hvízdat. Její útočná složka totiž vypadá v první části sezony solidně. Letenští nemají problémy se střílením gólů, už vůbec ne s vytvářením brankových příležitostí. Je ovšem jejich útok dostatečně dobrý, aby rozbil defenzivu Slavie, která se jeví takřka neprůchodně? Nedělní derby dá jasnou odpověď. V zamčené části článku najdete také tři tipy pro Spartu, jak na Slavii.



Rychlý průřez dosavadním průběhem ročníku v podání Sparty krystalizuje jednoduchou úvahu. Pokud chtějí rudí uspět proti rozběhnuté Slavii, budou se muset v ofenzivě činit. S ohledem na to, jak chaoticky působí jejich obrana, může být i jeden vstřelený gól málo. Což při vědomí, že Slavia v devíti duelech kapitulovala jen dvakrát, působí téměř jako mission impossible.

„Slavia je do obrany hodně pevná, kvalitní. Soupeřům moc brankových příležitostí nenabízí. I proto vůbec nedokážu odhadnout, do kolika brankových příležitostí se dostaneme,“ prohlásil trenér Letenských Václav Jílek.

Ve svém prvním derby v pozici hlavního trenéra ale musí svým útočným hráčům věřit. Jiná možnost není. Ofenziva je totiž v tuhle chvíli nejstabilnějším prvkem Sparty. Prvkem, o který se může opřít. Parta kolem lídra Guélora Kangy patří (stejně jako ta sešívaná) ke špičce ligy prakticky ve všech signifikantních ukazatelích.

Drajv po slabším začátku

„Rudí“ táhnou nejdelší sérii zápasů s alespoň jedním úspěšným zářezem, vstřelili nejvíc gólů ze standardních situací, podnikli nejvíc útočných výpadů, evidují nejvíc přihrávek do pokutového území. Po slabším rozjezdu a střelecké nule se Slováckem v úvodním kole nabral útok Sparty drajv.

„Je pravdou, že si brankové situace vytváříme poměrně pravidelně. Vlastně pro nás ani není takový problém si je připravit,“ souhlasí Jílek.

Jestliže bychom hledali konkrétní stopu, kterou do herního projevu týmu otiskl, museli bychom jít právě do útočné fáze. Ta už vykazuje poměrně zřejmý zásah zkušeného kouče. Ofenziva Sparty začíná mít hlavu a patu, tým sází na

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud