Radek Špryňar
23. září 2019 • 16:20

Monstrum se probírá! Krmenčík už střílí góly, Radovi se za urážku omluvil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nekompromisním útočníkem, z něhož měla vítr každá obrana. Sázel gól za gólem, Plzni vystřílel titul i Ligu mistrů. Přetržené postranní vazy ale poslaly kariéru Michaela Krmenčíka na osm měsíců do autu. A návrat bolí. Kanón Viktorie je po deseti kolech na průměrném čísle čtyři. V Českých Budějovicích zaznamenal při výhře 3:0 vítěznou trefu. Rozhodně se lepší, ale pokud by byl ve stoprocentním laufu, měl by v zápase hattrick. Podle informací Sportu se západočeský šutér také omluvil trenérovi Jablonce Petru Radovi, kterého urazil minulý týden při vzájemném utkání v Plzni.



Dostal balon do pravé strany, zasekávačkou si ho přehodil na levou nohu, zmatený českobudějovický obránce Jiří Kulhánek jen stínoval útočníkův pohyb, ještě jeden dotek, pak pěkně placírkou vyvedený oblouk podél gólmana k tyči a Plzeň vedla.

Skvělá práce kanonýra. Tohle byl Michael Krmenčík v módu před zraněním.

Důvtipný. Přesný. Důrazný. Nekompromisní. „V Příbrami a poslední zápas doma s Jabloncem jsem to také podobně zasekával, ale moc mi to nevyšlo. Kluci v kabině si mě trošku dobírali. Teď jsem šel z boku zase skoro sám na bránu, ale viděl jsem, že mám po levici stopera. Zkusil jsem to zaseknout potřetí, pak si říkal ‚vystřel a tref bránu‘. Spadlo to za tyč, jsem rád,“ pravil po utkání.

Jenže v Českých Budějovicích se také ukázal druhý Krmenčík. Spalovač. I těch nejvyloženějších šancí. V zakončení uprostřed vápna selhal v prvním poločase, kdy ránu z dobré pozice namířil o metr vedle tyče. Po změně stran pak upaloval po vyhraném souboji s Lukášem Havlem sám na gólmana Jindřicha Staňka. Zase nic. Místo oslavy nabídl 26letý hromotluk jen gesto zmaru.

Limba (David Limberský) mi to dal za obranu, já šel z úhlu sám. Chtěl jsem to dát na zadní tyč, ale musím pochválit domácího gólmana. Chytal fakt výborně, mně překazil asi dvě, tři šance a předvedl dobrý výkon,“ kroutil hlavou Krmenčík.

Michal Krmenčík poslal Plzeň na hřišti Českých Budějovic do vedení v 18. minutě
Michal Krmenčík poslal Plzeň na hřišti Českých Budějovic do vedení v 18. minutě

Do stoprocentní pohody mu několik procent, spíš desítek než jednotek, stále chybí. Přesto existuje mnoho důvodů si myslet, že se český reprezentant zvládne dostat na původní úroveň, nebo ji i přesáhnout, což je ostatně jeho cílem. Po operaci totiž vyslovil přesvědčení, že se vrátí ještě silnější. Tohle tvrzení zatím poněkud kulhá, nicméně Krmenčíkovi slouží ke cti, že na hřišti neskutečně dře, což je hlavní předpoklad k výstupu na původní úroveň.

Tvrdou a nesmlouvavou práci má v genech. Poctivostí a správným přístupem se vypracoval na špici. Stejně tak se nyní snaží na vrchol vrátit. Během zápasů se neustále nabízí. V Budějovicích se neštítil po zisku míče podniknout šedesátimetrový sprint, byť z akce kvůli špatné nahrávce nic nebylo. Vytrvale podstupuje souboje, přetlačuje se ve vápně, vzteká se, popichuje obránce. Tohle jsou přesně jeho úkoly. Víc gólů by časem mělo opravdu přijít.

V aktuálním ročníku Krmenčík skóroval šestkrát ve čtrnácti soutěžních utkáních, ovšem trefi l se jen ve čtyřech z nich. Dvakrát totiž vstřelil dvě branky v jednom duelu (Antverpy, Karviná).

„Už se cítím lépe. Po zranění nejsou první dva, tři zápasy ideální. Teď je to lepší, na hřišti je to snad i vidět a jsem prospěšný týmu,“ vykládal po výhře 3:0 v Českých Budějovicích.

Monstrum se zřejmě definitivně probírá ze spánku.

   FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: České Budějovice - Plzeň 0:3. Jasná výhra Viktorie, která se dotáhla na Slavii
Video se připravuje ...

Radovi se omluvil

Divoké extempore z předchozího kola FORTUNA:LIGY je definitivně uhlazeno. Michael Krmenčík se omluvil trenérovi Petru Radovi za urážlivá slova, která mu adresoval v průběhu utkání s Jabloncem a jež byla zároveň zárodkem nechutné scény. Známý bouřlivák Rada si to šel se střelcem Viktorie o poločasové pauze vyříkat, načež došlo k fyzickému kontaktu a ostré hádce mezi ním a generálním manažerem západočeského klubu Adolfem Šádkem.

Plzeň - Jablonec: Strkanice Rady se Šádkem! Do potyčky se vložil i Vrba
Video se připravuje ...

České Budějovice - Plzeň: Střídající Chorý přidává další gól, 0:3
Video se připravuje ...

České Budějovice - Plzeň: Řezníkův pas zužitkoval Procházka, 0:2
Video se připravuje ...

České Budějovice - Plzeň: Do otevřené obrany pronikl Krmenčík a technicky překonal Staňka, 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud