Jakub Dvořák
26. září 2019 • 17:40

Tetteh: dva zápasy stop! Sparta zvažuje odvolání, aby mohl hrát v Plzni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stop na dvě soutěžní utkání. Tak zní verdikt disciplinární komise v případě sparťanského útočníka Benjamina Tetteha. Nikoliv však za údajné plivnutí na Tomáše Součka, nýbrž za surovou hru vůči Davidu Hovorkovi. „Plivnutí nebylo prokázáno. Proto jsme v tomto smyslu ani nezahájili řízení. Trest na dvě utkání za přečin surové hry ukládáme běžně,“ uvedl předseda disciplinárky Richard Baček. Letenští zvažují, zda se proti trestu odvolají, aby Tetteh mohl hrát v neděli v Plzni.



Plivnul, nebo neplivnul? Ačkoliv záběry, které vyvěsil na twitter Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie, naznačovaly, že sparťanský útočník v nedělním šlágru úmyslně plivnul na Tomáše Součka, disciplinární komise tento argument smetla ze stolu. Jsou neprůkazné.

„Vyslechli jsme obě strany, seznámili jsme se se zápisem o utkání, se zprávou delegáta. A bylo to pro nás v rovině tvrzení proti tvrzení. Viděli jsme i to video pořízené při utkání. I s ohledem na to, že se údajný incident ani neřešil při samotném utkání, což bychom považovali za logické, jsme rozhodli, že pro nás nebylo prokázáno, že by došlo k nějakému dalšímu disciplinárnímu přečinu,“ uvedl Baček po jednání komise.

Ghanský forvard tak byl souzen „pouze“ za faul na Davida Hovorku, po kterém ho sudí Miroslav Zelinka v zápase vyloučil. Finální verdikt komise je zákaz startu ve dvou soutěžních utkáních, což je podle Bačka v takových případech běžný trest. Údajné plivnutí v rozhodování přitom nehrálo žádnou roli.

„Byla tam nějaká vzájemná komunikace, ale plivnutí nebylo prokázáno. Proto jsme v tomto smyslu ani nezahájili řízení, ani jsme k tomuto nepřihlédli při rozhodování o potrestání hráče Tetteha za surovou hru,“ přiznal Baček.

Podle informací deníku Sport Sparta momentálně zvažuje možnost odvolání k Odvolací komisi. Důvod je zřejmý – pokud by bylo Letenským vyhověno, Tetteh by za určitých okolností mohl v neděli nastoupit proti Plzni. Tak jako tomu bylo na podzim minulého roku v případě olomouckého záložníka Šimona Falty. Ten původně vyfasoval jednozápasový trest a nesměl nastoupit právě proti Spartě. Klub se odvolal, žádost byla přijata a Falta v zápase nastoupil. Trest mu však dodatečně byl uznán.

Jeden zápas si Tetteh už odpykal ve středu, kdy se Pražané utkali v MOL Cupu s Jihlavou.

Pokud by se Sparta nyní odvolala, přichází na řadu předseda odvolací komise Jan Lego, který může rozhodnout o pozastavení vykonatelnosti trestu. Tím by ale šli Pražané do rizika, jelikož by se trest mohl posléze navýšit.

To však není jediný rest rudých u komise. Kvůli výtržnostem během derby, kdy fanoušci během hry házeli po hráčích kelímky a odpálili pyrotechniku, disciplinárka rozhodla, že podmínka, ve které Sparta byla, se přemění v jednozápasový nepodmíněný trest. V praxi to znamená, že klub odehraje jedno domácí utkání se zavřeným sektorem, kde sídlí tzv. „kotel“. Navíc musí zaplatit pokutu 70 tisíc korun.

„V tuto chvíli musí rozhodnutí disciplinární komise vyhodnotit nejvyšší vedení klubu, ale nepředpokládám, že bychom se proti rozhodnutí o uzavřených sektorech odvolávali,“ uvedl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

 

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:3. Další triumf hostů! Derby rozhodly individuální hrubky
Video se připravuje ...

DERBY LIGA NARUBY: Hovorka se vysmál Tettehovi, respekt Kangovi!
Video se připravuje ...

Jílek v Jihlavě: Herně to drhlo. Rezervy jsou v pohybu, co si myslí o Plzni?
Video se připravuje ...

LIGOVÝ INSIDER: Sparta hraje na náhodu, Hovorka mi připomíná Řepku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud